Színház

Elveszett paradicsom

dráma, 2 felvonás, magyar, 2011.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Sebők Imre 75. születésnapját ünnepli kolozsvári rokonuk, a kedves, cserfes Mira társaságában, amikor eljön hozzá balatoni házukba agysebész fia, Zoltán, teljesen elgyötörten. Letartóztatását várja, mert tiltott abortuszt hajtott végre szerelmén. A műtét nem sikerült, s a szerencsétlen nő belehalt a gyermekáldás elkerülésébe. Mira természetesen nem tud minderről, és fiatalsága minden bizalmával próbálja "meghódítani" a számára csodálatos férfit.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 12., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Sebők Imre (nyugdíjas tanár)
Zoltán (Sebők orvos fia)
Mira (rokon kislány Erdélyből)
János (Sebők Imre rokona, Mira apja)
Zsófi (Sebők szomszédasszonya)
Jóska (Sebők veje)
Éva (Sebők menye)
Klári (Sebők leánya)
Gábor (Sebők fia)

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Johann 2013 márc. 12. - 14:30:14 10/10 Előzmény BicskaMaxi
Igazán nincs mit! Mindenképp nyitottam volna elõbb-utóbb én is fórumot ennek az elõadásnak; örülök, hogy megelõztél! :)
Nem tudom, a József Attila Színházban miért csak félházzal ment. Talán az az oka ennek, hogy elég hosszú idõn keresztül inkább csak "nevetni kell, ennyi az egész" jellegû darabok szerepeltek a József Attila Színház mûsorkínálatában (pl. Balfácánt vacsorára!) - ez pedig nagyon nem az.
És ez most igazán nem a könnyed, vicces darabok "leszólása" akar lenni, csak hát el kell telnie egy bizonyos idõnek, amíg a drámai darabokra fogékony közönség felfedezni, hogy mostanában már a József Attila Színházba is érdemes járnia.
Mindenesetre jó látni, hogy a Turay Ida Színház továbbra is mûsoron tartja az elõadást. :)

Nem tudom, hogy a József Attila Színház most mûsoron lévõ elõadásai közül vagy-e valamelyikrõl hasonlóan jó véleménnyel. Én Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznyéjét tudnám kiemelni azok közül, amiket már láttam, de nagyon kíváncsi vagyok pl. Nádai Péter Magányos cédrusára is, jókat hallottam róla.
BicskaMaxi 2013 febr. 04. - 21:05:48 Előzmény Johann
Köszi szépen! Örülök, hogy neked is tetszett. :)
10/10
Johann 2013 jan. 23. - 00:34:20 10/10 Előzmény BicskaMaxi
Minden szavadat szeretném aláhúzni! Néhány éve láttam ezt a darabot az Újpest Színházban más rendezésben (Harsányi Gábor, Czvetkó Sándor és Szentpéteri Eszter fõszereplésével), és már az is igen nívós volt, de ez, a József Attila Színházban talán egy kicsit még erõsebb volt. Koncz Gábor alakítása az apa szerepében például kifejezetten hiteles volt, úgy emlékszem. Jó látni, hogy a Turay Ida Színház produkciójaként még mindig mûsoron tartják.
Érdekességként megemlítem, hogy azon az estén, amikor én láttam a József Attila Színházban, megtekintette az elõadást Dózsa László, az Újpest Színház fõrendezõje is, az Újpest Színház korábbi Elveszett paradicsomának rendezõje. Szimpatikus volt számomra, hogy elment "a szomszédba" egy ilyen különös vonatkozású darabért.
BicskaMaxi 2012 márc. 11. - 22:06:09
Remek darab, remek rendezés, remek színészek remek játékával. Megkockáztatom, hogy az évad legszínvonalasabb darabja a József Attila Színházban - Pozsgai Zsolt "A kolonc" c. elmejátéka mellett.
Meglepett, hogy félházzal játszották, de remélem, hogy lesz ez másként is. Ilyenkor sajnálom, hogy a színházi elõadás múlékony mûfaj. Jó lenne, ha készülne felvétel róla és a tévé valamikor közvetítené...