Színház

Galaxis útikalauz stopposoknak

színmű, 1 felvonás, 80 perc, magyar, 2011

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?
"Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan az említett okok miatt. Érdekes módon a delfinek réges-rég tudták, hogy küszöbön áll a Föld megsemmisítése. Számos hiábavaló erőfeszítést tettek, hogy az emberiséget figyelmeztessék a veszélyre.
A legeslegutolsó delfinüzenetet is félreértelmezték az emberek. Azt hitték, hogy meglepően kimunkált, karikán keresztül végrehajtott kettős hátrabukfencet látnak, miközben a delfinek az Egyesült Államok himnuszát is elfütyülik. Az üzenet valójában ez volt: Viszlát, és még egyszer kösz a halakat!"

Szereplők: (Megjelenésük sorrendjében)
Arthur Dent (otthonülő típus)
Mr. Prosser (Dzsingisz Kán leszármazottja, szereti a szőrmesapkákat)
Ford Prefect (Több anyja van)
Prostatikus Vogon Jeltz (Zöld)
Trillian (Nő!)
Zaphod Beeblebrox (A galaxis elnöke, két feje van)
Marvin (Depressziós)
Szlatibartfaszt (Szereti a fjordokat)
Ámbráscet (naív)
Petúnia (1 cserép)
Bölcs Elme (Bölcs)
Foochg (Egy egér)
Loonkawl (Még egy egér)

A SZKÉNÉ SZÍNHÁZ előadása.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


2015. október 15. 20:40
Nekem nagyon tetszett az előadás. Hangulatos, szórakoztató volt, szinte végignevettük az egészet. A színészi játék nagyon jól kihozta a könyvben olvasott poénokat, sőt újakat is tett hozzá. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

2015. február 6. 13:44
Komoly csalódás volt. Először úgy éreztem, hogy a Szkénének nem kellett volna ezt az előadást színpadra engednie, de hát nem játszhatnak mindig biztonsági játékot azzal, hogy csak a Vádli és Pintér Béla állíthat előadásokat színpadra náluk. Tetszik, hogy teret engedtek ennek a szárnypróbálgatásnak.

Színvonalában nem éri el a szokásos Szkéné-színvonalat: Pintér, Vádli, Nézőművészeti...ezzel felmerül bennem a kérdés, hogy vajon más, a látottaknál tehetségesebb színműs fiatalok produkcióit is befogadja-e a Szkéné, és ha nem, miért nem? :)

Ha van egy erős filmélményem, akkor amit elvárok egy színházi produkciótól az az, hogy az írott műből egy személyes értelmezés által valamiben merőben mást fogok látni és nem csak elvesznek belőle, hanem hozzá is adnak. A Mephisto esetében az tetszett, hogy míg a film egy tehetséges színművészt mutat be, addig a Nemzetiben/Vígben ez nem teljesen eldöntetett. Itt most egy tiszteletteljes főhajtást láttam inkább a film, mint a könyv előtt. Ez nagyon bosszantó. Nem kezdték a nulláról a munkát az alkotók, csak a filmből merítve önmagukat szórakoztatva, a nézőket annyira nem összedobták ezt a művet, ami...

Összes hozzászólás