Színház

Hosszú út az éjszakába

dráma, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hosszú út az éjszakába O'Neill leginkább önéletrajzi ihletű színműve, szinte minden motívuma saját családjának történetét idézi. Olyannyira, hogy a szerző életében nem is engedélyezte a bemutatását, halála után viszont nagyon hamar világsiker lett,színpadon és filmen egyaránt.

A Nobel-díjas szerző darabja egy hosszú nap és egy boldogtalan család története. James Tyrone, az apa, jó nevű színész, aki az évek alatt feláldozta művészi karrierjét a stabil és könnyű keresetért cserébe. Jamie, a nagyobbik fiú, jobb híján szintén színész lett, céltalan életét a New York-i éjszakában pazarolja el. Edmund, a kisebbik fiú, író szeretne lenni, de valószínűleg súlyos beteg, és most a diagnózisra vár. Mary, az anya, nemrég jött vissza az elvonókúráról, ahol morfiumfüggőségét kezelték. Tyrone-ék reggel még kedélyesen ülnek a reggelizőasztalnál, és éjfélre életük ezer darabra hullik szét.

Hogy ki a hibás mindezért? Ki tudja.
És kié volt az első tévedés? Talán már nem is számít.
Vagy mégis?
A Hosszú út az éjszakába alappangó feszültségek mély emberismerettel megírt drámája, minden időben megrendítően mesél a családi boldogság és a megtartó szeretet szétfoszló illúziójáról.

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. január 30., Weöres Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

James Tyrone
Mary CavanTyrone
Ifj. James Tyrone
Edmund Tyrone
Cathleen

Alkotók

Hozzászólások