Színház

Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben - Esterházy Péter és M. Tóth Géza

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az AEGON-estek negyedik évadát zárja május 27-én a 30. Képzett társítások, amelyen a hazai művészeti élet óriásai lesznek a vendégek, ráadásul olyan művészek, akik kerek születésnapot ünnepelnek az idén. Esterházy Péterrel minden újabb találkozás újabb élményt jelent, különösen, ha a beszélgetés mellett ő maga olvas fel a saját műveiből, ahogy most is hallhatunk részleteket Esterházy Péter új, az Ünnepi Könyvhétre megjelenő, Esti című könyvéből.
M. Tóth Géza Maestro című, 2007-es animációs filmjét az Amerikai Filmakadémia a Legjobb Animációs Rövidfilm Oscar-díjára jelölte, az öt jelölt egyikeként szerte a világon sokfelé láthatták a nézők a szellemes kisfilmet. Legújabb, filozofikus és finom humorú kisfilmje, a Mama láttán "társította" a sorozat szerkesztője, Eszéki Erzsébet őt Esterházy Péterhez. Az csak utána tette fel a pontot az "i"-re, hogy M. Tóth Géza életrajzát olvasva feltűnt: ő is kerek születésnapot ünnepel az idén!
A május 27-i AEGON-esten a nemzetközi zenei élet egyik legjelentősebb zeneszerzője, zongoristája, az idén 40 éves Oláh Kálmán improvizációt hallgathatja meg a közönség, ő reagál ezúttal Esterházy Péter felolvasásaira és mindarra, ami az esten hallható, látható.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások