Színház

Még egyszer hátulról (Noises Off)

bohózat, magyar, 2004.

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Az elmúlt negyedszázad talán legbravúrosabb és egyben legsikeresebb bohózata. A maga nemében remekmű, egy brilliáns kommersz mestermunka. Népszerűségének titka nemcsak kitűnő alaphelyzetében rejlik, - mely egy vidéki angol haknitársulat színfalak előtti és színfalak mögötti életét festi elénk, hol élénk, hol még élénkebb színekkel, - hanem elsősorban abban, hogy szerzője ezt a normális és egyben abnormális világot egyszerre tudja a legnagyobb szeretettel és a legmaróbb gúnnyal ábrázolni.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2004. március 21., Újszínház

Stáblista:

Szereplők

Mrs. Clackett (Dotty)
Roger Lillicap (Gerry)
Vicki (Brooke)
Philip Brent (Frederick, Arab sejk)
Flavia Brent (Belinda)
Betörő (Selsdon)
Rendező (Lloyd)
Ügyelő (Tim)
Rendezőasszisztens (Poppy)

Hozzászólások

8/10
turmix 2011 dec. 02. - 11:22:39 8/10
Az elsõ felvonást végig röhögtük, közben pedig arra gondoltam, mivel lehet ezt überelni a másodikban?
(Merthogy itt azt olvastam, hogy a második jobban bejövõs.)
Szerintem nem volt jobb, sõt, kevesebbnek éreztem a jó poénokat, de ettõl még az egész fergeteges volt,
Gáspár Sándor, Fodor Ancsi, Nagy Zoltán alakítása volt a legjobb.
9/10
lászló57 2010 nov. 06. - 18:57:24 9/10
Nem volt felemás, sõt, így robbantak igazán a poénok, a kiesett felvonás egy kis képzelõerõvel "benne volt" a játékban. Zseniális a darab, de ehhez jócskán hozzátesznek a kiváló színészek.
Én nem ismertem a bohózatot, az elsõ felvonás alatt kicsit értetlenül is néztem néha, de bíztam a színészekben,tudtam, õk nem okozhatnak csalódást. Aztán jött a második rész, ami fergeteges volt, így hitelesítve utólag az elsõt, ami lényegében "megágyazott" a második rész komédiájának. Óriási, mindenki nézze meg, nem fog csalódni!
10/10
Ezüstróka 2010 okt. 25. - 11:49:17 10/10
Fú, zseniális ez a darab :D Hatalmasakat nevettem már az elsõ felvonáson is, a másodikon meg már szó sze4rint lefordultam a székrõl, és ezzel nem voltam egyedül :D A színészek is kiválóak, a darab is, aki nevetni szeretne egy jót, annak bátran ajánlom :)
kessy6 2010 jan. 07. - 01:11:58
NEm is tudtam,hogy ezt színházban is játszák.
Én a filmet láttam,amit minél többet nézek meg,annál jobban szeretem.
Akik a darabot látták,meg tudom érteni,hogy mi a vontatott az elsõ felvonásban (ami a filmben az általuk bemutatott darab elsõ felvonása), hiszen nem szól másrólmint hogy össze-vissza szerencsétlenkednek...ami ugyan vicces,de nem az igazi....aztán gondolom a második felvonásban (a filmben a turné egyes állomásai) aztán elszabadul a pokol....nem akarok lelõni a poént,de ahogy romlik a helyzet, egyre röhejesebb dolgok történnek.
Aki még nem látta a filmet,annak mindenképpen ajánlom...fõleg a szereplõk miatt (Carol Burnett- Clackett szerepében, Christpher Reeve - Belinda férje, és a rendezõ - Michael Caine)!!!!
csak_1_velemeny 2010 jan. 02. - 19:01:10
Karácsonykor néztük meg a 16 éves lányommal, kis beavatásként választottam...a színház világát is lehet kedvelni, melyet egy kamasz nem igazán hiszi el.
Nos, szerintem nagyon jó választás volt ez a darab erre.
Elolvastam az itteni véleményezést, ismerõsök véleményét kértem, mindenki az elsõ felvonást lehúzta.
Ennek ellenére, vagy pont ezért (nem vártunk tõle semmit) végig kacagtuk az elsõ felvonást is....de az egész színház zenget a nevetéstõl, így nem is értettük, hogy mi ez a negatív vélemény.
Nekünk nagyon tetszett.:-))))))
lau94 2008 nov. 04. - 22:46:27
hmm egész jó volt, bár az elsõ felvonás néhyány jeleneten kívül nem volt túl szórakoztató.
egyébként pedig az egész kicsit sok volt.
de a második felvonáson jókat nevettem, és szerint az egész nagyon ötletes és a színpadon is jól mutatott
Gabriella54 2008 okt. 01. - 20:59:18 Előzmény janetoth
Nektek nem volt felemás? Eltüntették a harmadik felvonást!Bár remekül szórakoztunk rajta!
janetoth 2008 okt. 01. - 12:34:23
Hát, hát, hát... ö...ö...ö
Megmondom õszintén, sokkal többet vártam a darabtól, vagy legalábbis annyit, hogy ne unatkozzak. Az elsõ negyedóra után el is keseredtem, hogy kismama lévén olyan ritkán jutok el színházba, és pont jól kifogtam. Az elsõ felvonás végén férjem erõsen tendált a kijárat felé, mert néhány halovány poénocskán kívül nem volt semmi figyelemre méltó. Aztán meggyõztem, hogy maradjunk, a második felvonás mindig rövidebb, és biztos jobb is lesz, adjunk neki esélyt, na jó...
És szerencsére igazam volt, az elsõ felvonás vontatott, céltalannak tûnõ unalmas helyzetei itt nyertek értelmet, és már tudtunk nevetni, a végén még vastaps is lett belõle.
Szóval éljétek túl az elsõ felvonást, és jutalmul a másodikon már nevethettek bátran. Kitartás!
DP@i 2008 márc. 03. - 19:15:56
Ej, gondoltam hozzászólok e darabhoz a fórumban. Erre én nyitom a dicsérõ sorokat! Ám legyen.
Nagy ötlet így megjeleníteni egy színházi mûvet! Találó a magyar cím is rá. Gáspár Sándorról a Csapd le csacsi és Csocsó címû filmek óta tudjuk, hogy remekül hozza az ideges, felindult arcot, hát nagyon jól áll neki a rendezõ szerepe is. A történet nem a mélylélekbe hatol, de szuper kikapcsolódást nyújt úgy ahogy van. Bátran ajánlom színházkedvelõknek!