Színház

Mici néni két élete

vígjáték, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A történet Hámos György azonos című, nagysikerű filmjének színpadi adaptációja. A film a hatvanas években készült Kiss Manyi és Páger Antal emlékezetes főszereplésével. Mici néni, a valamikori híres színésznő egyedül él egy kétszobás lakásban, és szerény nyugdíjából tengődik. A házmesterné főz rá, időnként meglátogatja egy volt kolleganője a színészotthonból, és állandóan jár hozzá a körzeti orvos. Mindenki folyton aggódik érte, teletömik gyógyszerekkel, úgy bánnak vele, mint egy beteg öregasszonnyal, holott valójában egyesek csak irigylik, mások a hagyatékára pályáznak. Mici néninek elege van belőlük, és kiadja az egyik szobát egy fiatal házaspárnak. Mindenki felháborodik, a fiatalok azonban nagyon szeretik őt, Mici néninek pedig esze ágában sincs meghalni! Épp ellenkezőleg! Megismerkedik egy taxisofőrrel, Gál Alfréddel, akiről kiderül, hogy hajdan, fiatal korukban, mikor Mici néni még sztár volt, sokszor ő szállította konflison haza egy-egy színházi előadás után.... A házmesterné és az irigy barátnő hoppon maradnak, ezt sose hitték volna, hogy a nemrég még beteg néniként kezelt Mici néni kivirul, egészséges, sőt mi több: szerelmes! Mert bizony, a szerelemnek nem lehet korlátot szabni! A darab két idős ember bájos szerelmi története, akik dacolva a korral, bebizonyítják, hogy sosem késő, az ember mindig megtalálhatja a boldogságot! A szórakoztató, félreértésekkel, humorral teli kedvesen nosztalgikus vígjáték témája ma sem elavult, sőt, mondhatni: örökérvényű. Hiszen szerelem mindig volt és lesz, és aki szerelemes mindig kivirul, megszépül, megfiatalodik, bármely korosztály tagja is!

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 11., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Mici néni (volt szubrett)
Gál Alfréd (taxis)
Laci (Kati férje)
Kati (Laci felesége)
Rózsi (Mici néni barátnője)
Mariska (házmesterné)

Hozzászólások

10/10
Johann 2011 febr. 19. - 23:45:26 10/10
Ma este láttam az Újpest Színházban, a Turay Ida Színház vendégjátékaként. Remek kikapcsolódás. Biztosan viszik még több helyre, én csak ajánlani tudom. Az ember azt kapja, amit vár egy igazi, hamisítatlan vígjátéktól: önfeledt szórakozást. Jó néhány poénja sokáig emlékezetes marad. Hûvösvölgyi Ildikót eddig nehezen tudtam volna elképzelni zsémbes házmesternéként, de õ is nagyon jól feltalálta magát ebben a szerepben.

Azt viszont egy kicsit fájlalom, hogy az Újpest Színház port.hu-s aloldalán napok óta az "Információink szerint az elkövetkezendõ egy héten belül nincsen elõadás!" mondat olvasható, miközben tegnap egy jótékonysági estet tartottak az vörösiszap károsultak javára, ma pedig ez a fergeteges vígjáték volt mûsoron. Mindkettõ olvasható volt honlapjukon is... (Az Újpest Színház saját honlapján.)
Mindenesetre ennek nem látta kárát az elõadás: olyan teltház volt, a pótszékek is kevésnek bizonyultak! A nézõtér soraiban pedig számos híresség volt felfedezhetõ: színészek, énekesek - többek között Keresztes Ildikó is.