Színház

Teljesen idegenek

vígjáték, 2 felvonás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Készült Paolo Genovese filmje alapján.

Hét jó barát, egy összeszokott baráti társaság együtt vacsorázik. Mindenki ismer mindenkit. Vagy mégsem? Vagy nem teljesen úgy?

Hőseink a közös este folyamán különös játékot találnak ki: kirakják az asztalra a mobiltelefonjaikat és megállapodnak, ha bárkinek jelez a készüléke, ki kell hangosítani, hogy együtt hallgassák meg a hívásokat, együtt olvassák el a bejövő szöveges és képes üzeneteket. Már a közös döntés pillanatában érződik, hogy a vállalás veszélyeket rejt magában. A telefonok pedig sorban csengenek, búgnak, pittyennek…

Az este folyamán megannyi titok kerül felszínre, biztosnak vélt kapcsolatok kérdőjeleződnek meg. A kifelé mutatott életek, az egymást jól ismerő barátok ott állnak egymás előtt „meztelenül”, s nem csak a leleplezett bizonyossággal, hanem a további kérdéseket felvető bizonytalanságaikkal is együtt kell tovább élniük.

A sok-sok keserédes humorral fűszerezett előadás Paolo Genovese 2016-os nagysikerű filmje alapján készült, de számos országban, így itthon is készült a filmnek magyar változata.

A Jászai Mari-díjas Bagó Bertalan először rendez a Pécsi Nemzeti Színházban, az előadás szereplőit pedig mind jól ismerjük… vagy mégsem?

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. november 26., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások