Színház

Vaknyugat

színmű, 2 felvonás, magyar, 2004.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Két meglett férfi - két testvér - és a helybéli pap, Welsh atya. Ők a főszereplői Martin McDonagh komédiájának, amely az ír Vadnyugaton, egy Leenane nevű kisvárosban játszódik, "Írország gyilkossági fővárosában", ahogy az egyik szereplő jellemzi szülővárosát.

A két testvér, Valene és Coleman éppen eltemették az apjukat, Welsh atya pedig, akit amúgy is súlyos lelkifurdalás és kétség gyötör amiatt, hogy nem képes elősegíteni hívei lelki és erkölcsi épülését, vigasztalni próbálja őket, illetve a "vigasztalás" talán nem is a megfelelő kifejezés, a két "árvát" ugyanis szemlátomást igen kevéssé rázta meg apjuk halála.
Egy zacskó krumpli vagy egy korty ital miatt is képesek rögtön vadul egymásnak esni, és a testvérharcban szó sincs testvéri szeretetről...

Martin McDonagh napjainkban a világ legsikeresebb drámaírója, akit leggyakrabban világszínház Tarantinójaként emlegetnek ? teljes joggal. Többi drámájához (például a Budapesten is látható Kriplihez, az Alhangyához és a Piszkavashoz) hasonlóan ezúttal is kíméletlen emberismerettel, ellenállhatatlan és kegyetlen fekete humorral, fordulatos és groteszk cselekménnyel meséli el "vaknyugati" történetét.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. május 22., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Kicsilány Kelleher (17 éves, szép)
Welsh atya (35 éves)
Coleman Connor
Valene Connor

Hozzászólások