Színház

Vőlegény

előadás, 2 felvonás, 200 perc, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szép Ernő komédiája az 1910-es évek Budapestjét tárja elénk. Ebben a világban mindenki jobb életre, azaz több pénzre vágyik. Így aztán a szereplők minden napja azzal telik, hogy a tisztesség és a szélhámosság határán egyensúlyoznak.
Szép Ernő komédiája az 1910-es évek Budapestjét tárja elénk. Ebben a világban mindenki jobb életre, azaz több pénzre vágyik. Így aztán a szereplők minden napja azzal telik, hogy a tisztesség és a szélhámosság határán egyensúlyoznak. Fox Rudi csak a hozomány miatt akarja feleségül venni Kornéliát. A lány apja a pénzért hazudik, húga pedig pénzért gépel. Kornélia az egyetlen, akit nem érdekel a pénz: ő igazi, őszinte szerelemre és boldog házasságra vágyik. De mivel ezt nem kapja meg Ruditól, mégis egy gazdag férfi karjába menekül...Újabb szombathelyi színmű a Mohácsi-testvérektől.

Zenekar: Kovács Márton, Hotzi Péter, Peltzer Géza

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 29., Weöres Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Kornél
Rudi, fogász
Gyengusné, mozizongorista
Pimpi, karmester, Nusi férje
Lala, hetedik gimnazista
Pendzsi, székely szolgáló
Édes Baba, néma szereplő

Alkotók

Hozzászólások

1/10
eszabo 2017 nov. 07. - 21:11:02 1/10
Lehet, hogy a történet jó, ha egyszer ilyen sok színházban mûsorra tûzték a darabot. A szombathelyi rendezés azonban minõsíthetetlen. Egy vásári komédia színvonalát alulról sem súrolja. Nézhetetlen. Legalább is az elsõ felvonás után tudom ezt mondani. Többet nem bírtam nézni belõle. Ha tv-ben látom, az elsõ 10 perc után biztosan kikapcsolom. A véleményemmel nem vagyok egyedül, családom másik két tagja úgyanúgy ott akarta hagyni a színházat az elsõ felvonás után. Csak azért akkor, mert elõbb nem illett volna kimenni.