A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Állatszeretet Fesztivállal, Holnemvolt gyermekkönyvfesztivállal, Csicseri és Borsó koncerttel, Manó koncerttel, közlekedésbiztonsági családi nappal és Űrkalandos hétvégével várnak benneteket.

Állatszeretet Fesztivál

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 4-7.

Idén is megrendezik az Állatszeretet Fesztivált 2018. október 4. és 7. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat az állatok világnapja köré épül, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartanak. Megismerkedhettek közelebbről az állatkerti állatmentő tevékenységekkel, lesz gazdiképző, ifjú természetőr képző, de részt vehettek növényültetésben, kézműves és kreatív programokban is. Kipróbálhatjátok a teleszkópos madár- és a mikroszkópos rovarfigyelést és természetesen lesz TapiZoo, valamint Légy ott! - Állatok akcióban program is.

Holnemvolt gyermekkönyvfesztivál

Holnemvolt Park - október 4-7.

Az Állatszeretet Fesztivállal egy időben Gyermekkönyv Fesztivállal is várnak benneteket az Állatkertben, a Holnemvolt Part kerületén! Találkozhattok többek között Csukás Istvánnal, Csapody Kingával, Palásthy Ágnessel, Novák Vicával, Kántor Katával és Nózival, az apró nyomozókutyával, meg persze sok-sok nagyszerű íróval! Tervezhettek bálnabuszt, kideríthetitek a zöld macska titkát, lesz dínószakértői vizsga, valamint felolvasások, közönségtalálkozók, bábjátékok, könyvbemutatók és dedikálások is várnak benneteket.

Csicseri és Borsó: A hangok felvonulnak

MOM Kulturális Központ - október 7., 10.30

Melyik hangszer alkalmas a medve, a ló, a béka vagy a vidra hangjának utánzására? Kiderül a Csicseri és Borsó előadásából. Vidám ismeretterjesztő gyerekkoncert, habkönnyű zenei finomságokkal, különleges instrumentumokra hangszerelve, kiegészülve játékos hangszerismertetőkkel.

Manó koncert I. - Európa

Concerto Zeneház - október 7., 11.00 és 15.00

Az évadban zenés száguldást tehettek kontinensek és országok között, bepillantva Európa, Magyarország, Afrika, Ázsia és Amerika zenei világába, a házigazda Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse és Méhes Csaba pantomimművész vezetésével.​

Ismerd meg a legbátrabb magyar nőket! - Interaktív könyvbemutató gyerekeknek

Bookline Móricz kávézó és könyvesbolt - október 6., 10.00

Szeretnél te is valódi hős lenni? Akkor látogass el október 6-án a Bookline üzletébe, ahol egy interaktív gyerekprogram keretében nemcsak az 50 elszánt magyar nő című könyv szereplőit ismerheted meg, hanem te magad is egyike lehetsz a legendás hírességeknek!
A program résztvevői Szívünk rajta ajándékcsomagot kapnak.
Az esemény ingyenes!

Kutatás a Föld hangja után

Magyar Mesemúzeum - október 6., 11.00

Nemrégiben, egy ásatás alkalmával előkerült egy rejtélyes szerkezet, aminek származását a régészek sem tudták megállapítani. Azt rebesgetik, talán nem is a Földről jött. Hosszú kutatás után az ősi maják egyik feljegyzésében rátaláltak egy égi masina leírására, és a képek alapján beazonosították a leletet. De hogy kerülhetett ide és miért nem működik? Zenés hangjáték foglalkozás Kliment Jankóval és Makkai Danival, a Panyigai Hangműhely vezetőivel.

A beszélő fa

Klebelsberg Kultúrkúria - október 6., 15.00

Tudnak-e a fák beszélni? El tudják-e mondani, ha valami bajuk van? Emil, a csodabogár csodalégy szerint: igen. Al Berta, a vakondlány viszont azt állítja: Emil hazudik, a fák nem beszélnek. Az öreg diófa másik két lakója Emilnek hisz. Kinek van igaza? Meg lehet érteni egy öreg és beteg diófát? És, ha megértettük, meg is tudjuk menteni?
Csiribiri őszköszöntő családi délután

Állatkert Budán - Szörnyetegek és cukiságok a Várban

Budai vár - október 7., 10.30

Te láttál már vörös sünt? Szeretnéd megismerni a lovas szobrok történetét? Tudod, hogy milyen állatok változtak vízköpővé a Mátyás-templomon? Az Európa-ligetben megismerhetitek a főváros állatos történeteit, félúton feltöltődhettek a Mátyás király játszótéren, az Oroszlános udvarban pedig letesztelhetitek a memóriátokat, és megrajzoljátok a saját állatkerti térképeteket a Budai Várhoz.
Gyülekezés és indulás: Bécsi kapu

„Bringával az utakon” - családi nap

Zsámbék, Drivingcamp Hungary - október 6., 10.00 - 13.00

Október 6-án „Bringával az utakon” címmel ingyenes családi napot szerveznek Zsámbékon. A helyszínen interaktív közlekedésbiztonsági programokon sajátíthatjátok el a helyes közlekedés szabályait, emellett kreatív alkotó foglalkozások, ugrálóvár és arcfestés is vár benneteket. Ha nincs autótok, akkor se búsuljatok, a Déli Pályaudvar mellől ingyenes buszos különjáratok indulnak a helyszínre. A családi napra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Űrkalandos hétvége a Planetáriummal

Pécs, Planetárium - október 5-7.

1957. október 4-én lőtték fel a világűrbe az első ember alkotta objektumot, a Szputnyik-1 műholdat, így ezt a dátumot tekintjük az űrkorszak kezdetének. Az évfordulóhoz kapcsolódóan a Zsolnay Negyed Planetáriuma tematikus hétvégével vár benneteket. Részt vehettek többek között az űrkutatás eredményeit, érdekességeit bemutató planetáriumi előadáson, földönkívüli Varázsórán, megnézhetitek távcsővel a Nap felszínét és felpróbálhattok egy űrhajós sisakot is.