A lovam és én

A Mozinet kisfilmpályázatot hirdet iskolásoknak és felnőtteknek a Vadlovak – Hortobágyi mese című természetfilm kapcsán. A legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd április 22-től a Vadlovak kísérőfilmjeként.

Huszonöt évvel ezelőtt a Hortobágy egy elhagyatott területére, Pentezugba telepítettek néhány vadlovat, hogy utánpótlást biztosítsanak az őshazájában, Közép-Ázsiában a kihalás szélére került fajnak. A Przsevalszkij-lovak folyamatos legelésükkel segítenek megőrizni a puszta sajátos arcát. Azóta közel háromszázan vannak már: ez a világ egyik legnagyobb vadlóménese. Itt él családjával a kis csikó, Cseppke, aki szülei vezetésével vándorol az elrejtett vadonban. A körülöttük lévő világ, amit Cseppkével együtt mi is megismerünk, nem kevésbé különleges. Hatalmas mocsarak és kis ligeterdők törik meg a végtelen rónaságot, ahol a vadlovak rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt.

Az április 22-én a mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan a hazai forgalmazó, a Mozinet is elismeréssel tekint azokra, akik lovakat gondoznak, lovakkal foglalkoznak, ezért kisfilmpályázatot hirdet A lovam és én címmel, amelyre legfeljebb egyperces, a lovasok kapcsolatát lovaikkal izgalmasan, hitelesen bemutató alkotásokat várnak. A filmeket szakmai zsűri értékeli majd, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amit aztán a közönség a Vadlovak – Hortobágyi mese kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban. Ezenkívül az összes elkészült alkotást nyilvánosságra hozzák a Mozinet és a film YouTube-csatornáin, illetve Facebook-oldalain is.

Forrás: Mozinet

 

A zsűri tagjai Török Zoltán filmrendező, Pokorny Lia színésznő, a film narrátora, Nógrádi Attila, a Turista magazin főszerkesztője, Kerekes Viola, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vadlovas koordinátora és Hargittai László, a film vágója. Az első és második helyezettek plusz egy fő kíséretében lehetőséget kapnak, hogy ellátogassanak a Hortobágyi Vadasparkba, ahol szakvezetést és extra szafariparkprogramban való részvételt nyernek. A kategóriájukban harmadik helyezettek pedig egyéves Turista Magazin előfizetést nyernek.

Feltételek: 1. A kisfilm maximum egy perc hosszúságú lehet. 2. A nevezés ingyenes. 3. Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film. 4. Korcsoportok: általános iskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is), középiskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is) és felnőttek (nagykorú pályázók). 5. Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várják a vadlovak@mozinet.hu címre, WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve. 6. Nevezési határidő: 2021. március 22. 7. Eredményhirdetés: 2021. április 5.


(via Mozinet)