Alkotópályázat középiskolásoknak

A Ludwig Múzeum és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak a Nagylátószög. 120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódóan.

Három témában lehet pályázni:

  • Készíts plakátot Törőcsik Mari valamely filmjéhez!
    A plakát bármilyen technikával készülhet: festés, grafika, montázs, digitális technika stb. Legalább A3-as méretű legyen az alkotásod. Ügyelj a plakát műfaji sajátosságaira!
  • Készíts mozgó filmplakátot egy magyar animációs filmhez vagy egy kísérleti filmhez!
    A magyar animációs filmek közül bizonyosan sokat ismertek, nem egy közülük nemzetközi díjat is nyert. A kísérleti film sajátos műfaja a filmművészetnek. A mozgófilmplakátod, az animációd ne legyen hosszabb 5 mp-nél.
  • Készíts storyboardot egy magyar film „kimaradt” jelenetéhez vagy alternatív befejezéséhez!
    A storyboard grafikai eszközökkel rajzolja meg a rendező számára a filmes képi látványt. Ha egy filmmel kapcsolatban hiányérzeted volt, például szeretted volna, ha más a vége, itt az alkalom, hogy kiegészítsd, újragondold, újrarendezd! Rajzolj storyboardot a te alternatív befejezésedhez vagy egy új jelenethez!

Jelentkezési határidő: 2021. október 3., vasárnap éjfél. Díjátadó: 2021. október 28., csütörtök. Regisztrálni ide kattintva tudunk.

Forrás: Ludwig Múzeum


(via Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum)