Az 5 legjobb családi program hétvégére

Ezen a hétvégén Kolor Kölyökszigettel, Nagykovácsi Búcsúval, A háromágú tölgyfa tündérével, izgalmas csatatérrel és Űrdöngölők koncerttel várnak benneteket.

Kolor Kölyöksziget

Kazincbarcika, több helyszínen - augusztus 6-16.

Idén a kicsik is fesztiválozhatnak Kazincbarcikán! A KolorCity Fesztivál kimondottan gyerekeknek szóló programokkal készül, lesz környezettudatos ugrálóvár, kézműves bütykölde, kölyökmozi, könyvtársimogató, filmes, fotós és grafikai műhelyfoglalkozások, népi játszótér, valamint festőiskola. Koncertet ad a Zabszalma együttes a Bóbita zenekar, a MintaPinty és az Eszter-lánc Mesezenekar. Minden program ingyenes.

8. Nagykovácsi Búcsú

Nagykovácsi, több helyszínen - augusztus 11-12., 10.00

"Kezdődjön a sokadalom!" Gyerekprogramokkal várja a családokat Nagykovácsi ezen a hétvégén. Lesz babával suttogó foglalkozás, papírszínház, csihány csípte mesék, elhozza műsorát a Kalimpa Színház és a Brass in the Five is. Emellett kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, hagyományőrző műsorok és szabadtéri játékok várják a kicsiket és a nagyokat.

A háromágú tölgyfa tündére

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 12., 10.30

Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. A mese arról beszél, hogy éretlenke királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjelszakítja az egymásnak teremtetteket. Hogy kettejük szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, az az előadásból kiderül!

Mozgásban a kultúra! - Csatára fel!

Béke tér - augusztus 11., 15.00 - 19.00

Igazi csatateret hoznak a Béke térre, ahol szivacs lövedékkel lehet egymás ellen harcolni egy közel 100 m2-es NERF pályán. A foci szerelmeseinek is kedveznek, ezen a délutánon billiárd focit és darts focit is tartanak.
A részvétel ingyenes.

Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők

Balatonfenyves, KULTKIKÖTŐ - augusztus 11., 10.00
Balatonföldvár, KULTKIKÖTŐ - augusztus 12., 11.00

Az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzol el benneteket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.