Családi filmek szombatra

A kisebbeket a Merida, a bátor, A mogyoró-meló 2. és a Jégvarázs, míg a nagyobbakat a Híd Terabithia földjére, a Tini nindzsa teknőcök, a Kutyák és macskák, a Thor és az óriások és a Zűr az űrben várja.

Merida, a bátor

HBO - május 4., 8.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Fergus király birodalma a skót Felföldön terül el. A lánya, Merida hercegnő nem tiszteli a hagyományokat, a saját életét akarja élni. Szembeszáll a régi szokásokkal és a hatalmas hadurakkal, a masszív Lord MacGulfinnal, a mogorva Lord Macintosh-sal és a kötekedő Lord Dingwall-lal. A tetteivel akaratlanul is káoszba sodorja a királyságot és saját magát. Merida minden tudására szükség van, hogy megtörje a szörnyű átkot. Bátorságával példát mutat a népének, és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök sorában.

A mogyoró-meló 2.

Moziverzum - május 4., 9.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grimbusz és barátai, Haver, Andie és Bizsu élnek, mint hal a vízben, jobban mondva, mint rágcsáló a mogyiboltban. Ám az idilli állapotnak egyszeriben vége szakad, amikor imádott éléskamrájuk a levegőbe repül. Fedél nélkül maradni még egy mókusnak is kemény dió, szerencsére azonban az árnyas Szabadság parkban hőseink hamarosan régi-új otthonra lelnek. Csak egy a bökkenő: a város pénzéhes polgármestere nagy profit reményében vidámparkot készül építeni, éppen ott, ahol Grimbuszék vertek tanyát. A rágcsálóbagázsnak nincs más választása, mint összefogni a park többi állatával, és szembeszállni a polgármesterrel, a lányával és egy őrült sintérrel, hogy megmenthessék Mogyorországot. 

Híd Terabithia földjére

Moziverzum - május 4., 11.25
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet. 

Tini nindzsa teknőcök

TV2 - május 4., 13.45
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

New Yorknak segítségre van szüksége. A bűn a Fürge Láb klán képében rátelepedett a metropoliszra, és a vezetőjük, a titokzatos Zúzó mindenkit a kezében tart, legyen az tisztviselő, rendőr vagy politikus. A jövő kilátástalannak látszik, mígnem váratlanul felbukkan a csatornából a Tini Nindzsa Teknőcök csapata. A négy számkivetett, pizzazabáló és a távol-keleti harcművészetekben jártas mutáns teknős a bátor riporternővel, Aprillel összefogva megpróbálja megmenteni a várost az ördögi Zúzótól. 

Kutyák és macskák

RTL Klub - május 4., 14.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos. 

Jégvarázs

Cool - május 4., 16.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. 

Thor és az óriások

m2 - május 4., 18.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Thor, Odin idősebb fia. Apját kéri nagy tisztelettel, hogy nagy és igaz harcos lehessen, így a rossztól és az óriásoktól megvédelmezheti anyját, családját és barátait. Mamája ezzel szemben azt szeretné, ha Thor fegyverkovács lenne, s nem harcos... Égi jel érkezik Odin palotájából a földre. Egy "Mozsár", azaz egy varázskalapács zuhan Thor házába. Thor öklének része és társa lesz a "mozsártörő", varázserejével Thor, a kalapácsos isten egymaga szál szembe az óriásokkal.

Zűr az űrben

AMC - május 4., 19.25
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.