Családi filmek vasárnapra

Klasszikusok (egy Grimm-mese), új köntösbe öltöztetett klasszikusok (Breki, a békakirály) és a legmodernebb mozicsodák (az új Az oroszlánkirály) mellett többek közt a Jégvarázs gondoskodik róla, hogy enyhüljön egy kicsit a nyár.

Rontó Ralph

HBO – augusztus 15., 10.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával a videójátékban, amiben él. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a rosszfiúkat senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább. Így amikor egy modern FPS videójáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, ami talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, ami a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, egy igazi bajkeverő figura egy cukormázas autóversenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent jófiúnak lenni. De rájön-e arra Ralph, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen, mielőtt az egész játékteremnek game over lenne?

Lily és Pisztácia

RTL II – augusztus 15., 12.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lily Davidson, a 17 éves kamaszlány már nagyon várja a nyarat, amit a barátnőivel tölthet a pomponlánytáborban. Apja, az elfoglalt üzletember azonban úgy dönt, hogy lányát öt hétre korán meghalt felesége nővéréhez, Glo nénihez (Denise Richards) küldi egy igazi rancsra, az isten háta mögé. Lily eleinte nem örül a döntésnek, de a helyszínen rádöbben, milyen sokat jelentenek számára az állatok: különösen egy ló, Pisztácia kerül közel a szívéhez. Lily édesanyja tehetséges lovas volt, és a lány szeretné bebizonyítani frissen szerzett helyi barátainak és önmagának is, hogy méltó utódja.

Jégvarázs

HBO 2 – augusztus 15., 12.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoff-fal és az ő hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közepette titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

A három toll

m2 – augusztus 15., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király és annak három fia. A király a legalkalmasabb fiát akarta a trónra ültetni, de nem tudott választani közülük, ezért próbatétel elé állította őket. Először a legszebb szőnyeget, aztán a legszebb gyűrűt, majd a legszebb lányt kellett elhozniuk apjuk elé, hogy elnyerjék a trónt. A film a Grimm fivérek meséje alapján készült.

Toy Story 3.

VIASAT3 – augusztus 15., 16.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Andy kinőtt a gyerekkorból, továbbtanul és elköltözik otthonról. Már nem érdeklik a játékai, nem csoda hát, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot: az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben mégiscsak keresni kezdi őket.

Breki, a békakirályfi

m2 – augusztus 15., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Breki, a nyílméregbéka és Szandi, a repülőmókus csodálatos utazását követhetjük nyomon az Amazonas folyó mentén, ahol saját helyüket próbálják megkeresni a világban. Breki nem érti, hogy ő miért különb, mint a többi béka: utál ugrálni, és nem szereti a vizet. Szandi meg – aki ugyan ügyesen repül, de landolni nem tud – egyszerűen egyedül érzi magát. Útközben találkoznak egy denevérrel, aki hipnotizálja Brekit, aki ezért azt hiszi, hogy ő egy boszorkány által elvarázsolt királyfi, és csak egy királynő csókjára tud visszaváltozni. Vajon sikerül neki?

Az oroszlánkirály

RTL Klub – augusztus 15., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd reá száll az uralkodás feladata. Ugyanilyen komolysággal készül az uralkodásra Zordon, Mufasa király testvére is, aki Simba miatt elvesztette a jogot a trónra. Zordon bármire hajlandó a trónért, ezért titokban szövetkezik az oroszlánok ellenségeivel, a hiénákkal. A Büszke Birtokért folytatott harcban a tapasztalatlan Simba alulmarad, miután apját tőrbe csalják, és kénytelen száműzetésbe vonulni. Két különc barát, Timon és Pumba segítségével azonban túléli a kölyökkorát, és felnőttként visszatér, hogy visszafoglalja azt, ami törvényesen megilleti.