Családi programok hétvégére

Hangfestett történetekkel, Időkapszulával, Farsangi Minifesztivállal, Bölcs Kavics Irodalmi Laboratóriummal és Manó koncerttel várnak benneteket.

Február 8., szombat

Mese Habbal - Miú és Vau

Jurányi Inkubátorház - február 8., 10.00 - 13.00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Idén ismét a vidéki bábszínházak egy-egy előadása várja a családokat. A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü.

Legkisebbek mozija: Egy év Hoppifalván

Puskin mozi - február 8., 10.00

Hoppifalván élnek és dolgoznak a hoppik. Sürögnek-forognak, faragnak-festenek, táncolnak, viccelnek, lakomáznak, ünnepelnek. Hétfőtől vasárnapig, vasárnaptól hétfőig, meg vissza. Azt mondod, ez nem is munka? Dehogynem! A hoppiknak ugyanis az a dolga, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világon.
Puskin Kuckó

Szamóca Kiskertész Klub: Sivatagi expedíció

Szamóca Kiskertész Tanoda - február 8., 10.00 és 11.15

A sivatagba utazhattok és szúrós kedvenceinkkel, a kaktuszokkal ismerkedhettek meg. A foglalkozás 2 modulból tevődik össze. Lesz egy séta a kaktuszos üvegházba, vagyis a “sivatagba” ahol megnézhetitek, hogy a kaktuszok és pozsgások milyen trükkökkel képesek megélni a szélsőséges éghajlati viszonyok között. A második része a foglalkozásnak az alkotás, ültetés.

Hangfestett történetek Lackfi Jánossal

BMC - február 8., 10.30

"A jó meséknek dallama van, mi pedig arra vállalkozunk veletek együtt, hogy ezen a délelőttön Lackfi János legszebb/legviccesebb/legfurább történetei mögé felfessük a hozzá való zenéket. Mi hozzuk az alapokat: egy szimfonikus zenekart, sok-sok hangszert nektek is, kódszavakat és jelnyelvet – egy igazi közösségi zenés improvizációt, amiben mindenki zenekari taggá válhat. És még szolfézs sem kell hozzá… egyszóval nem érdemes kihagyni!"
Vezényel: Hámori Máté

Családi Délelőtt - Időkapszula

Ludwig Múzeum - február 8., 10.30 - 12.30

Az idő múlásával mindig rámarad valami az utódokra örökségként. Ezen a foglalkozáson azt fogjátok körbejárni, hogy a különböző korszakokban az ókortól napjainkig milyen értékeket, adatokat próbáltak megőrizni az utódok számára és azt milyen anyagi formában tették.

...mesÉLJÜK a farsangot! - családi mesedélelőtt

Magyar Mesemúzeum - február 8., 11.00

A farsang a zajos mulatozás, a tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom, a tánc, a lakoma és a dal időszaka. Akkor jó, ha a gyerek és a felnőtt „kibújhat a saját bőréből, ha más lehet, mint aki a valóságban. A családi mesedélelőttön a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői fogják mesÉLNI a farsangot.

Farsangi Minifesztivál - Ingyenes

Savoya Park - február 8., 13.00 - 17.30

Nagyszabású jelmezverseny, közösségi fánkevés és Kolompos Együttes koncert is lesz február 8-án, szombaton a Savoya Parkban. A Farsangi Minifesztivál elnevezésű rendezvényen értékes ajándékokat nyerhettek, és 900 fánkot is kiosztanak a szervezők. Minden program ingyenes.

Február 9., vasárnap

Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi

Puskin mozi - február 9., 10.00

Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza.

Bódog és Szomorilla

Bethlen Téri Színház - február 9., 10.00

Egy kietlen út és egy váratlan találkozás. Egy vándor király - uralkodói feladatok nélkül. Egy kósza tündér - szakirányú varázsdiploma nélkül. Egy öreg bőrönd és egy szeszélyes piknikkosár. Rengeteg kérdés. Rengeteg meglepetés.

Minimax Gyerekhajó - Farsangi buli az Apacuka mini-formációval

MAHART 2-es kikötő, Batthyányi tér - február 9., 10.00 - 12.00

A Minimax Gyerekhajó farsangi bulija színes programokkal, Apacuka koncerttel, rengeteg játékkal és nyereményekkel vár benneteket. Ezen a napon felejtsétek el, hogy kik vagytok! Inkább azon törjétek a buksitokat, hogy kik lehettek! A hercegnőktől és tündérektől kezdve, a mesebeli lényeken és állatokon keresztül, egészen a rendőrökig és szerelőkig nagy szeretettel várják a jelmezek változatos skáláját. Ne feledkezzetek meg szüleitekről sem, Anyu és Apu is biztos szeretne, egy napra valaki mássá válni. A családos jelmezesek a jelmezversenyen ajándékot kapnak!

Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium

Petőfi Irodalmi Múzeum - február 9., 10.00 - 12.00

A februári alkalom során a dinoszauruszok birodalmában kalandozhattok. Kiderül majd, hogy az őslénytanhoz is rengeteg fantázia kell, Jókai Mórhoz hasonlóan belemerülhettek a biológia, a geológia és a paleontológia világába, és a képzelőerőtök segítségével új lényeket is teremthettek.

Cérnahangversenyek - Egy húron pendülünk

B32 Galéria és Kultúrtér - február 9., 10.30

Varázslatos kalandok bábokkal a komolyzene segítségével és Tárnok Marica és Sz. Nagy Mária bábművészek játékával.

Farsang három napjában

Tücsöktanya Családi Játszóház - február 9., 10.30

Ki látott már olyan csudát, hogy a legények kendőt kötnek, a leányok kalapot vesznek? Ki látott már táncoló medvét és kecskét? Farsang idején bármi megtörténhet, még az is, hogy a lusta lányok táncra perdülnek, a vénlányok énekére legények potyognak az égből!
Aki nem hiszi, menjen el farsangolni! A Bahorka Társulat előadása zenés-táncos mese a farsangi népszokásokról.

Manó koncert IV. - Zene és kép

Concerto Zeneház - február 9., 15.00

Hogyan hat egymásra a kép és a zene? Megjelenik-e a szemünk előtt egy kép a zene hallatán? Megszólal-e egy dallam bennünk, ha egy képet látunk? Hogyan illik egymáshoz egy kép és egy zene hangulata? Milyen, amikor élőben születik meg egy kép a zenére? Más-e az állókép és a mozgókép zenéje? A zene és a kép kapcsolatát járhatjátok körbe ilyen kérdéseken keresztül sok muzsikával, fantáziával, és vidámsággal.

PomPom Superparty // The Family Rave - Öltözz szuperhősnek

Akvárium Klub - február 9., 16.00

Farsangi szupermulatság délután az egész családnak dj Supermannel aka Erdélyi Zsolttal, akitől csakis szuperdiszkót kaphattok. Ugye te is imádtad a hangját anno a Tilosban és az EstFM-en? Vagy te is Chachacha látogató voltál? Vagy csak szereted a sallangmentes dizsit, és örülsz, hogy nem csak a kemény techno van? Ott a helyed az Akvárium KisHallban!