Fogadj örökbe egy fenyőfát!

Ha egy igazán különleges fenyőt kerestek idén karácsonyra, akkor Grincs, Kevin, Noel, Elfie és Merry csak rátok vár. És tényleg nem mennek sehova, a Fővárosi Állat- és Növénykertben élnek, és az ünnepekre örökbe is fogadhatjátok bármelyiküket.

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de az akcióban részt vevők támogatásukkal bizonyíthatják, hogy felelősséget vállalnak az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért. Ezzel a kezdeményezéssel remélhetően azoknak is új ötletet ad az állatkert, akik évről-évre vacilálnak az „igazi karácsonyfa” és a műfenyő között. Az állatkerti fenyőfák örökbefogadása nem csak személyesen történhet az Állatkerti Alapítványnál, hanem online módon, a honlapon is.

Öt, különleges fenyőt lehet örökbe fogadni: Elfie (Tarkakérgű fenyő), Grincs (Himalájai selyemfenyő), Kevin (Araucaria fenyő), Merry (Mandulafenyő) és Noel (Japán erdei fenyő), akik mind egy szálig mesésen szépek.

Merry (Mandulafenyő)

A fenyőfa örökbefogadása – hasonlóan a karácsonyi képeslapküldő akcióhoz3000 Ft. Csak ki kell tölteni az online örökbefogadási oldalon a kiválasztott fánál az adatlapot, és már küldik is a kiválasztott fenyőfád fényképét a megjelölt címre, egy kedves kísérőlevéllel egyetemben, amely tudatja, hogy a fenyőfa örökbefogadásával az állatkertet támogatod.

A kísérő levél szövege ez:

Kedves Örökbefogadóm!

Fekete István ezt írta: „Arra gondoltam, nem veszek többé haldokló kis fenyőfát még hátralevő karácsonyaimra, csak egy ágat, hiszen amiért veszem a kis fákat s a kis gyertyákat, az emlékezés és a szeretet lángja nem bennük, hanem énbennem, magamban van.”

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de támogatásoddal bizonyítod, hogy felelősséget vállalsz az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért.

Köszönöm, hogy velem idézed meg a Karácsony örömét! Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben élve közel vagyok a természethez: ágaim között madárkák bujkálnak, tobozaim termékeny talajra hullanak, s így maradhat ez a jövőben is.

Valamennyiünk nevében kívánom, legyen szép az ünneped, s boldog az új esztendőd!


További infókért klikk ide! Te melyiküket fogadnád örökbe?

 

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.