Forgassatok némafilmet!

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázata 10-18 évesek számára.

Hosszú az út Kolozsvártól Casablancán át Hollywoodig. És mégis megtehető, ahogy Kertész Mihály, a később Michael Curtiz néven világhírűvé váló Oscar-díjas filmrendező meg is tette. A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázatot ír ki mindazon csapatok számára, akiket érdekel az irodalom, a film, a média világa és a történelem.

Forrás: Pagony

 

A pályázat 10-18 éves diákoknak szól, akik szeretnének kilépni egy kortárs regényen keresztül a némafilm világába, és Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood című regényéből némafilmet forgatnának. Természetesen nem a teljes, szövevényes és különböző korokban játszódó történet alapján kell némafilmet forgatni, hanem a megfilmesítésre alkalmas fejezetekből, de bármelyik másik fejezet, részlet is választható.
Ajánlott fejezetek, melyek a pagony.hu oldalán, a pályázati kiírásban is elolvashatók:
- Az első forgatási nap című fejezet
- „Eddigelé azt hittem” című fejezet

A szövegrész kiválasztása után:
1) Össze kell állítani a stábot (legfeljebb 5 fő), hogy ki milyen feladtot lát el a filmforgatáson
2) Képes forgatókönyv készítése az irodalmi alapanyagból, inzertek írása, és a fekete-fehér vagy
színes némafilm forgatása.
A film hossza minimum 3, maximum 7 perc legyen.
3) Az utómunkák (zenei és képi vágás) elkészülte után az elkészült alkotást egy privát youtube-csatornára kell feltölteni, töltsétek ki a Pagony oldalán található űrlapot és küldjétek el az elkészült alkotás linkját a nemafilm@pagony.hu e-mail címre is.

Beküldési határidő: április 16., vasárnap éjfél

A díjazottak értékes Pagony könyvcsomagot, Klassz program ajándékcsomagot és Filmio előfizetést kapnak, valamint a legjobb filmek a nagyközönség számára is láthatóvá válnak majd.

További infókat erre találtok!