Karanténmesekönyv jelent meg a Pagonynál

Megjelent a Berci nem megy iskolába című meseregény, ami egy kisfiú szemszögén keresztül mutatja meg, miféle változásokkal kellett szembesülnünk idén tavasszal – mindezt olyan humorosan, kedvesen és könnyedén, hogy a felnőtteket is megszólítja.

„Hurrá, bezárják az iskolát! Végre, végre, végre! Erre vártam már ezer éve!” Berci nem mehet iskolába – és ennek igencsak örül: végre egész nap otthon lehet. Aminek mégsem örül, az az, hogy mindez egy fránya vírus miatt alakult így. Ráadásul kiderül, hogy azért mégiscsak lesz tanítás, csak éppen online, és még Mamóval sem lehet találkozni, mert Mamóra most különösen vigyázni kell.

A járvány okozta kiszámíthatatlanság nagy mentális terhet rak mindenkire, legfőképp a szülőkre, akiknek nemcsak magukra kell odafigyelniük, hanem a gyerekek érzelmi hullámvölgyeire is. Bendl Vera Berci nem megy iskolába című meséjét szó szerint az élet írta, és azért jött létre, hogy segítsen feldolgozni a járvánnyal járó változásokat. Berci egy 9 éves kisfiú, aki egyáltalán nem érti, mi problémája van azzal a szüleinek, hogy nem kell iskolába menni. Eleve voltak fenntartásai azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket a szülei fontosnak tartanak (például a fogmosás és a házi feladat megírása). Szerinte a gondolat, hogy otthon lehet, játszhat a kutyájával, amennyit csak szeretne, és esetleg még a mesenézés is opció lehet napközben, abszolút nem tartozik a probléma kategóriába.

De akkor miért feszült apa, és miért suvickol és fertőtlenít le mindent anya, őt magát is beleértve? Bercinek szerencsére van egy bátyja, Juszti, akinek, bár mindig rendkívül morcosnak tűnik, vajból van a szíve. Ő az, aki leülteti a kisfiút, és megmutatja neki, hogyan néz ki az a bizonyos vírus, ami miatt mindez történik, és azt is elmagyarázza, hogyan jut be a szervezetbe, ha nem vagyunk óvatosak.

Ettől egyből kevésbé tűnik idegennek és félelmetesnek a dolog, pláne, amikor videochaten felhívják Mamót, a nagymamájukat, aki nyugdíjas mikrobiológus. Viszont úgy tűnik, Mamó sokkal többet tud, mint Berci gondolta volna – még az is lehet, hogy varázsereje van? Berci számára innentől kezdve az otthon maradás igazi kalandnak ígérkezik. A könyvet 8 éves kortól ajánlja a kiadó.


(via Pagony)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu