Mit nézzünk ma a tévében?

Lesz ma Tavaszolás Zsebibabával, levetítik a Rio, valamint a Garfield második részét, Az erdő kapitányát és a Hotel Transylvaniát.

Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával
Tv2 - március 16., 10.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kitavaszodott a Százholdas Pagonyban, és a hosszú tél után kicsattanó örömmel ugrándozik a zöldellő mezőn Zsebibaba. Élvezi a meleget, hallgatja a madárdalt, ugrál és bugrál, legszívesebben magához ölelné az összes barátját, hogy vele együtt ünnepeljék a tavasz beköszöntét. És Zsebibaba meg is teszi. Sorra felkeresi a pagony lakóit, hogy együtt kürtöljék világgá, milyen jó, ha itt a tavasz. Nyuszi azonban nem akar ünnepelni, hiszen számára a tavasz nem a hancúrozást jelenti - igazából Nyuszinak semmi nem jelenti a hancúrozást, hanem a tavaszi nagytakarítást! Nekilát hát kicsinosítani üregét és hallani sem akar arról, hogy léháskodással töltse ezt a szép napot. Zsebibaba azonban ezt nem hagyja ennyiben.

Rio 2.
Tv2 - március 16., 14.10
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Azúr és Csili boldogan él három fiókájával Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján. Csili szerint azonban a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe is, jót tenne nekik egy kalandtúra az Amazonas vadonjában. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben, ráadásul találkoznak Csili elveszettnek hitt apjával. Eduardo örül, hogy teljes a család, de kritikus szemmel figyeli esetlen vejét. Azúr aggódni kezd, hogy a vadon hívó szava miatt elveszítheti családját. 

Az erdő kapitánya
Mozi+ - március 16., 14.25
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól! 

Lúdas Matyi
m2 - március 16., 15.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel. 

Garfield 2.
Tv2 - március 16., 16.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Londonba utazik Garfield gazdája, Jon, hogy megkérje barátnője, az állatorvos Liz kezét. A lasagne-zabáló cicó persze nem hagyja annyiban a dolgot, és utána megy. Garfield találkozik a Herceggel, a királyi származású macskával, aki éppen akkor örököl egy kastélyt. Sőt, nemcsak találkozik, de helyet is cserélnek, így a hatalmas birtok Garfield otthona lesz. A világ leglustább macskája királyi ellátásban részesül, komornyikja van, és egész állatkertnyi négylábú szolgája és híve. Lord Dargis rossz szemmel nézi mindezt. Mivel ő a következő az öröklési sorban, el akarja tüntetni a(z ál)Herceget. 

Madagaszkár: Állati szerelem
Prime - március 16., 18.05
12 éven felülieknek ajánlott!

A Madagaszkár-filmek jól ismert karakterei, Alex, Melman, Mary és Gloria együtt ünneplik meg a szerelmesek napját, azaz a Valentin-napot.

Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak
Prime - március 16., 18.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez a féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. Erre meghívja a rémes kompániát, az élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és megtetszik Drakula lányának.

Távkapcs
Cool - március 16., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élet irányít - tartja a mondás. Az egyetlen kivétel Michael Newman. Egy titokzatos feltaláló ugyanis megajándékozza az univerzális távkapcsolóval, melynek tulajdonosa előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Elbizakodottságra azonban semmi oka: nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha. A tét a családja, feleségével és a gyerekeivel való viszonya.