Őszintén a bipoláris zavarokról

A Szívünk rajta program havonta ajánl gyerek- és kamaszkönyveket, hogy megkönnyítse a szülők választását. Novemberben Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő választotta ki Emery Lord Amikor összeütköztünk című kamaszoknak szóló regényét, ami a hónap könyve lett novemberben.

Gyurkó Szilvia szerint: "Nagyon ritkán lehet arról olvasni, hogy vannak mentális betegségek, amelyek gyermekkorban is megjelenhetnek. A könyv főhőse bipoláris zavarral küzd, de amúgy egy teljesen átlagos lány, teljesen átlagos vágyakkal, érzésekkel, kívánságokkal. A történet nem riasztó, inkább érdekes, és jól egyensúlyoz a "szokatlanság" és a "hétköznapiság" mezsgyéjén. Az ilyen típusú történetek rengeteget segíthetnek azon, hogy ne legyen stigma a bipoláris zavar a gyerekeken, és hogy környezetük jobban értse őket."

A program diákzsűrije szerette a könyv vadságát, hevességét, és különlegesnek találta a nem hétköznapi történetet és szereplőket.

A hónap kiemelt könyve mellett még két kötet kapott matricát ebben a hónapban: a kicsiknek szóló Mesél az erdő - Az állatokról, a szerző saját illusztrációival, valamint a szintén a Rád talál kategóriát kiérdemlő Percy Jackson görög istenei lett, ami az októberi kiemelt könyv folytatása.