Szürkemarha-borjú született a Debreceni Állatkertben

A debreceni intézmény az év elején is hétről hétre újabb apróságok születéséről számolhat be. Az amazóniai tejbéka és a kecskegidaikrek után megérkezett a marhabébi.

Az állatkert egyik szürkemarha-tehene január 19-én mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően egészséges utódnak adott életet. Az életerős kis bikaborjú egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, de még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

 

Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre. Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben az állapotában csodálhatják majd meg a látogatók az újranyitást követően.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

 

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és -fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürke marha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

 


(via Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.)