Megnyílt a 22. ARC kiállítás

A 22. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. A tárlat egy hónapon keresztül, szeptember 9-től október 9-ig az újbudai Bikás parkban megtekinthető éjjel-nappal.

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A több, mint 800 pályamunka sorsáról 18 szakemberből álló zsűri döntött.  A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat 2022. szeptember 9-én, a sajtónyilvános eseményen adták át.

Hamvas Bella: Sötét van - Forrás: ARC


A legjobb alkotásnak járó díjat Hamvas Bella, "Sötét van" című alkotása kapta. Második helyezett Csóti Rebeka, "Élünk, mint hal a vízben" című képe lett. Harmadik helyezést ért el Szegfű Liliána, "Boldog pedagógusok napját" című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Kékesi Dóra, Balogh Bianka, Bódi Zsófia, Dózsa Ivett, Égner Enikő, Herczeg Lilla, Tóth Blanka, "...már a spájzban vannak" című műve kapta.

Csóti Rebeka, Élünk, mint hal a vízben - Forrás: ARC


Budapest különdíját
Pétery Dorottya, "Az év színe 2040" című alkotása kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki Budapest szempontjából a legfigyelemreméltóbb megoldást alkalmazta.

Szegfű Liliána: Boldog pedagógusok napját - Forrás: ARC


Újbuda különdíját szintén Pétery Dorottya, "Az év színe 2040" című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki fontos társadalmi kérdésre progresszív módon reflektál és cselekvésre ösztönöz.

Pétery Dorottya: Az év színe 2040 - Forrás: ARC


Újbuda kultúráért felelős alpolgármestere, Barabás Richárd különdíját Révész Pál és molga, "Metszet" című pályaműve kapta.

A Hammer Agency különdíját Szücs János,” Át a hídon” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

Kékesi Dóra, Balogh Bianka, Bódi Zsófia, Dózsa Ivett, Égner Enikő, Herczeg Lilla, Tóth Blanka: már a spájzban vannak - Forrás: ARC


A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönség díjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2022. október 9-ig! A közönség díjazott alkotást 2022. októberében teszik majd nyilvánossá.

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is szabadon lehetett pályázni idén is.

A szervezők arra kérik a kiállítás látogatóit, hogy érezzék jól magukat és ha gondolják mutassák meg saját buborékjukat a látogatók számára üresen hagyott felületen, szabadon, úgy, hogy a többiekére meg legyenek kíváncsiak!

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!