10 kínos reklám, amit ma már letagadnának a sztárok

Channing Tatumnak, Ben Afflecknek, Jennifer Lawrence-nek, Meghan Markle-nek és Amy Adamsnek is volt az a pénz.

Egyszer már szemezgettünk a hírességek korai reklámjaiból, de maradtak még bőven említésre és bemutatásra érdemes produkciók.

Channing Tatum (2000)

Mielőtt elindult volna a világhírnév felé színészként, Channing Tatum mindent elvállalt. Dolgozott építőipari munkásként, brókerként, áruházi eladóként és egy kisállatbölcsődében, és sztriptíztáncos is volt egy helyi éjszakai klubban. 2000-ben beválasztották táncosként Ricky Martin She Bangs című számának videóklipjébe, utána pedig egyre több reklámban tűnt fel, többek közt a Pepsiében, ahol Dj-ként nemcsak a lemezeket pörgeti, de az időt is oda-vissza tekergeti. Állítólag úgy kapta meg a melót, hogy igazi Dj-nek adta ki magát.

Paul Rudd (1991)

Évekkel azelőtt, hogy a Spinédzserekkel berobbant volna, Paul Rudd B-kategóriás tévéfilmekkel és persze reklámokkal próbálkozott. Az akkoriban csúcstechnológiának számító Super Nintendo konzolát reklámozta egy abszolút főszerepben, egy autósmozi vásznán kellett különféle videójátékokkal játszania, és nagyon lelkesnek tűnnie. Ez sikerült is, más kérdés, hogy a reklám akár tegnapelőtt is készülhetett volna, mert Rudd a 30 év alatt alig öregedett valamennyit.

Ben Affleck (1989)

A ma már kétszeres Oscar-díjas Affleck a 80-as években tévésorozatokban próbálkozott, de csak néhány apróbb epizódszerepig jutott, úgyhogy a reklámmeghallgatásokat is szorgalmasan látogatta. A Burger King reklámja önmagában is vicces: az Affleck által alakított tinédzser kap egy téves hívást, egy ismeretlen nő a gyorsétterem helyett véletlenül őt hívja fel, a srác pedig annyira bepörög az érzékien búgó hangtól, hogy kiszállít egy burgert a nő házához, de sajnos épp akkor csörren meg újra a kocsitelefon, amikor sor kerülhetne a nagy találkozásra.

Jennifer Lawrence (2005)

Jennifer Lawrence-nek a 2010-es Winter’s Bone – A hallgatás törvénye hozta el nagy áttörést, de már 15 évesen feltűnt az MTV – nem a magyar királyi tévé, hanem a zenecsatorna – műsorában. Igaz, nem valamelyik realityben vett részt, csak reklámozta az egyiket. A My Super Sweet 16 című műsor egyik különösen idegesítő résztvevőjét játszotta el a promóciós videókban, és remekül állt neki a szerep.

Bruce Willis (1987)

Az afáziája miatt pár hónapja visszavonult Bruce Willis az utóbbi időkben mindenre igent mondott, többek közt egy magyar energiaital reklámarcaként is láthattuk, de fiatalon is népszerűsített már egy italt. 1987-ben, már A szimlis és a szende sztárjaként több reklámot is forgatott a Seagram's Wine Coolersnek, az egyikben táncol és harmonikázik, a másikban a bluesénekesi tudását csillogtatja meg, és van olyan verzió is, amelyben Sharon Stone-nal flörtöl.

Meghan Markle (2009)

Meghan Markle, azaz a sussexi hercegné színésznőként nem hagyott komolyabb nyomot a szakmában, de még azért a szerény karrierért is keményen meg kellett küzdenie. Pincérkedett, kalligráfiával foglalkozott, volt táskanyitó lány az Áll az alku című tévéműsorban, és persze reklámokban is szerepelt. A Tostitosnak forgatott produkció leginkább a fantáziátlanságával tűnik ki, a későbbi hercegné áll a boltban a sorok közt, és egy rövid monologizálás után a Tostitos chipsét veszi meg, mert abban kevesebb az összetevő. A legkínosabb, hogy Markle még csak nem is a saját hangján szólal meg.

Mark Ruffalo (1989)

Ma már nehéz elhinni, de a későbbi Hulkért nem nagyon kapkodtak a castingügynökségek a karrierje kezdetén, így történhetett meg, hogy 22 évesen még egy pattanás elleni lapocskát reklámozott. A „sztori” szerint a fiatal Ruffalo és haverjai az utcán rohannak, de a narrátor közli, hogy a pattanások elől nem lehet elbújni, úgyhogy kipróbálja a Clearasilt, és a következő snitten már boldogan vigyorog. A színészt Jimmy Fallon műsorában is szembesítették a reklámmal, ahol elmesélte, hogy a rendező annak idején azért választotta őt, mert egy olyan hiteles amatőrnek tűnt, aki nem tud színészkedni.

Heath Ledger (1996)

A sötét lovag Oscar-díjas színésze annak idején a 10 dolog, amit utálok benned című vígjátékkal lett egyetlen pillanat alatt felkapott sztár, de neki sem vezetett egyenes út Hollywoodig. Elsőként hazájában, Ausztráliában állt kamerák elé, egy grillcsirkés étteremlánc reklámjában alakította az újonc alkalmazottat, aki lelkesen hallgatja a tökéletes grillcsirke titkáról mesélő főnökét.

Amy Adams (1997)

A végére maradt a legkínosabb reklám. Amy Adamsnek is beletelt egy kis időbe, amíg értékelhető szerepeket kapott. Az addig puritán életet élő, kisvárosi lány csak 25 évesen költözött Los Angelesbe, és nem sokkal korábban mutatkozott be az egyik kereskedelmi bank bizarr reklámjában. Adamsnek és a többi, 50-es évek ifjúsági divatja szerint öltöző színésznek a Grease stílusában kellett arról dalolniuk, hogy mekkora élvezet a nyári bankolás.

via: Dadneedsbreak