2015 feltámadása: Gálvölgyi-show

Három évig feküdt a kriptában, majd minden előrejelzés nélkül egyszer csak, egy adás erejéig fogták és felélesztették.

A szörnyet. Mert bizony az újragondolt Gálvölgyi-show inkább hullagyalázás lett, mint sikeres mennybe menetel. Sajnos.

Amikor Magyarországon olyan emberek parodizálnak, mint Bagi Iván, Nacsa Olivér és a komplett Irigy Hónaljmirigy, akkor úgy kell egy tisztességes, a tévére reflektáló humoros műsor, mint egy falat kenyér. Gálvölgyi János ezt űzte nagyon jól, nagyon hosszú ideig. Mr. Fog nevű karaktere örökre bevésődött az agyamba, pedig végtelenül primitív. De az örök klasszikus Barátok közt- és Szomszédok-paródia sem gyenge.

Gálvölgyi sem mai eresztés, de tény, hogy ezek a régen jól működő poénok, amiket ma a retró miatt még úgy is vissza lehet nézni, hogy ne feszengjünk kínunkban, most már nem lehet csak úgy leporolni, mert az internet világában rengeteg vicces tartalommal találkozik az ember, így az ingerküszöb valahol nagyon magasra lett téve. A rutin ide kevésnek bizonyult. Aktualizált témák kellettek volna és akkor máris kevésbé lenne büdös ez az egész, mert akkor lenne egy jószándékú “de legalább megpróbálta” felütése a súlyosan humortalan műsornak, így meg akár egy régi Gálvölgyi-show epizódot is levetíthettek volna, akkor is elégedettebbek lennénk, mert volt, amikor a “gyúrunk, vaze” is oltári vicces volt.

Nincs elég téma? Nem tudunk nevetni? Mi lehetett a gond? Gálvölgyi “szeretem a focit” János önmagában egy hatalmas arc, szerethető figura, jó kis viccrelével, aki még a Pasikban is tudott hozni egy szintet. Ehhez képest az új műsora egy nagy nulla. Ha nincs vagy nem mer a megfelelő témához nyúlni, akkor miért nem parodizálta ki saját magát, hisz még a cím is stimmelt volna egy önreflektáló műsorhoz, miszerint Gálvölgyi-show - avagy játszd újra János! Hatalmasat mehetett volna egy manapság még divatos reaction-videókkal megtámogatott kis adás, de felesleges már ezen mélázni, hisz ez a hajó már rég elment. Egyenesen neki egy jéghegynek.

Gálvölgyi-show - RTL+: január 3., vasárnap, 12:25, 13:00