Anne Hathaway karrierjét Christopher Nolan mentette meg

Hiába kapott Oscar-díjat a színésznő, nem kívánatos személy lett a filmekben.

Anne Hathaway állítása szerint miután 2013-ban Oscar-díjjal jutalmazták a legjobb női mellékszereplő kategóriában A nyomorultakban nyújtott alakításáért, beindult egy „Hathahate” nevű vírusjelenség, aminek igazából nem volt különösebb oka, pusztán annyi, hogy a színésznő népszerűsége hirtelen megnövekedett, és ezt sokan irritálónak találták. Ennek az lett a következménye, hogy több szereptől is elesett:

„sokan nem adtak nekem szerepet, mert aggódtak amiatt, hogy személyem mérgezővé vált az interneten”

– nyilatkozta akkoriban.

De szerencsére Christopher Nolan nem így gondolta, és szerepet adott neki a 2014-es Csillagok között című filmjében.

„Volt egy őrangyalom, aki nem törődött mindezzel, és az egyik legszebb szerepet kaptam tőle az egyik legjobb filmben, amiben valaha is játszottam. Nem tudom, hogy akkor tisztában volt-e azzal, hogy mennyire támogat engem, de nagy hatással volt rám: a karrierem nem torpant meg annyira, amennyire ez megtörténhetett volna, ha ő nem támogat.”

- mondta Hathaway és hozzátette:

„A megaláztatás egy nagyon kemény dolog, amin kénytelen vagy keresztülmenni. A lényeg az, hogy ne hagyd, hogy magával rántson. Bátornak kell lenned, mert legszívesebben visszahúzódnál, hogy ne bántsanak, de ha így gondolod, akkor ne legyél színész.”

Hathaway vastagon kapta az ívet, hiszen a The San Francisco Chronicle például a 2013-es Oscar-gála után az év legidegesítőbb hírességének titulálta, viszont a színésznő mostani nyilatkozata után a Redditen egészen más kommentek jelentek:

„Anne Hathaway semmi más, csak szerethető, és az ellene indított »gyűlöletkampány« őrületes volt.”

Az interneten ma már több az olyan hang, ami elítéli azokat, akik csak arra várnak, hogy valakibe bele lehessen rúgni.

 

(via The Hollywoood Reporter, Variety)