Átlagszerda

Ma nem csinálok semmi izgalmasat, gondolta a szerda, és úgy tett. Fellapozta a kalendáriumot, és megnézte, mit szokott csinálni ilyenkor általában. Hozza a megszokást, és jó iparos módjára nem hibázik. Rendesen odapakolja, elsimítja a széleket, de nem tesz hozzá semmi cicomát. Menjünk, és vegyük át a becsületes munkát!

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, február 2., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Ismerd meg a Miskolci Egyetemet online! Várnak a képernyők elé február 2-án 17 órától. Tarts velük és nyerj értékes ajándékokat! Közvetítés Facebook Live-ban vagy a Youtube-on. Műsorvezető: Ördög Nóri!

A Holnap (2015) című francia dokumentumfilm készítői arra keresik a választ, hogyan lehetne másképp csinálni az eddig megszokott dolgokat, hogyan lehetne változtatni életmódunkon, mit tehet az ember egyedül, az ember egy közösségben egy jobb jövőért? A legjobb dolog pedig, hogy rengeteg választ kapnak ezekre a kérdésekre olyan emberektől, akik már megtették az első, második, sokadik lépést egy természettel harmonikus jövő felé.

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, február 2., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Marc és Raquel egy éve foglaltak asztalt a világ egyik legfelkapottabb éttermébe, a spanyol tengerpartra. Kiderül, hogy a foglalásuk napja egyben az étterem működésének utolsó napja is lesz egyben, így hát még fontosabb, hogy ott legyenek, mint eddig. Mindössze annyi a bökkenő, hogy ők ketten már elváltak... De egyikük sem szeretne lemondani a különleges kulináris élmény lehetőségéről.

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

A Pintér Zoltán Quintet, egy fesztivál keretein belül került össze, amelyben a Pintér Zoltán Trió felkérést kapott, két kiváló szólista meghívásával, így 2019-ben megakakult ez a formáció. Pocsai Krisztina éneklése, valamint Zana Zoltán szaxafonjátéka kifejezetten a populásisabb jazz-t kedvelők számára népszerüsíti a műfajt.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária