Átmeneti hétfő

Érdekes dolog ez a hétfő, amolyan köztes átmenet, ünnepi senkiföldje, két világban élő entitás. Egyfelől hagyományos programoknak otthont adó, másrészről különleges élményekkel szolgáló hétköznap. Éppen nem tudja eldönteni, melyik ünnepnek adjon táptalajt, megteszi hát mindenkinek. Még karácsonyi fényeket pislákol, de már készül a szilveszteri hangzavarra is. Menjünk bele merészen!

Akvárium Klub, december 27., 19:30

A teltházas első napi esemény mellé a nagy érdeklődésre való tekintettel második nap is került, így lesz a huszadik egyben a huszonegyedik vége is.

Csapdában

A 19 éves Ben Hassi őrizetbevételének pontos részletei továbbra sem tisztázottak, a helyi közösségen belül azonban óriási felháborodást keltett az állítólagos rendőri túlkapás. Az egyik érintett rendőr, Mike valamint új társa rutinszerűen járőröznek Svalegården gettójában, amikor Hassi halálhíre érkezik a rádión keresztül és a környék valóságos háborús övezetté változik.

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

Müpa, december 27., 20:00

Sem a névadót, sem a zenekarát nem kell bemutatni, hiszen Emir Kusturica az egyik leghíresebb filmrendező az ex-jugoszláv régióból, a No Smoking Orchestra pedig a Macska-jaj filmzenéje kapcsán szintén világhírű lett. A két szereplő persze nem itt találkozott először: közös múltjuk a nyolcvanas évekig nyúlik vissza.

Budapest Jazz Club, december 27., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!