Beltéri programdömping csütörtökre

Ma sem kell unatkozni otthon, a kultúra csak úgy zúdul a nyakunkba, az viszont dőlni fog innen is, onnan is.

FILMIO - Új online magyar filmportál indul

Online, november 19., 10h

Ablakot nyitnak a magyar filmek csodálatos világára. Nézz régi klasszikus és új magyar filmeket online bárhol, bármikor, reklámok nélkül!

Remekművek Itáliából - Online tárlatvezetés

Online, november 19., 15.30h

Az egyórás online vezetés során az érdeklődők a gótika, a reneszánsz és a manierizmus művészeti emlékeinek bemutatásával nagyívű időrendi áttekintést kapnak a napfényes Itália festészetének történetéről.

Dr. Csernus Imre: Főnix

Online, november 19., 16.30h

Dr. Csernus Imre új könyve, a Főnix a tavaszi időszak tapasztalatai alapján mutatja meg, hogyan fordíthatjuk a jelenlegi rendkívüli helyzetet a javunkra, hogyan építhetünk fel egy új életet. Az esemény a Jaffa Kiadó Facebook-oldalán élőben követhető.

Gondolatok a forradalmakról

Online, november 19., 18h

Kevés szó jelentése változott annyit az évszázadok során, mint a forradalomnak. És kevés történelmi jelenséghez kapcsolódtak olyan indulatok, mint a forradalomnak nevezett eseményekhez. Fedezze fel a válaszokat november 19-én, a Rubicon Intézet bemutatkozó vitaestjén!

Pápai Zsolt: Hollywoodi Reneszánsz - Formatörténet és európai hatáskapcsolatok a hatvanas - hetvenes években

Online, november 19., 17h

Pápai Zsolt: Hollywoodi Reneszánsz - Formatörténet és európai hatáskapcsolatok a hatvanas - hetvenes években című könyvének bemutatója az Írók Boltja Facebook-oldalán.

Kolibri MobilMesék

Online, november 19., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. Újra indították tavasszal már nagy sikerrel futott napi online sorozatukat, a Kolibri MobilMeséket, amelyben társulatuk tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. 

Mit ér, ha? - Nyilvános beszélgetés 1. rész

Online, november 19., 18h

A program első órájában meghívott vendégek fejtik ki gondolataikat a téma kapcsán egy panelbeszélgetés keretei között, az ezt követő fél órában pedig várják a nézők hozzászólásait, észrevételeit, bekapcsolódását a beszélgetésbe itt. 

Mentális kihívások a karantén idején

Online, november 19., 18h

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének a lelki egészségetek legalább olyan fontos, mint a testi. Ennek szellemében az Emberi Jogi Szekció szervezésében a Magatartástudományi Intézet szakemberével, Dr. Tóth Mónika Dittával egy Zoom-esemény keretein belül beszélgetnek a lezárások és a járványhelyzet mentális kihívásairól.

Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat

Online, november 19., 18h

Szabó T. Annával Orvos-Tóth Noémi beszélget a Szabadulógyakorlat című novelláskötetről. A beszélgetés megtekinthető itt.

Centrál Színház: New York-i komédia

Online, november 19., 19h

A önirónia nagymesterének legjobb korszakát idéző két színpadi mű New York városában játszódik, ám hála a szerző egyéni látásmódjának, a két darab a magyar közönség számára is ugyanolyan szórakoztató, mint az amerikainak. Jegyvásárláshoz először regisztrálnia kell a szinhaztv.com weboldalon. A SzínházTV egy élő ONLINE streaming szolgáltatás, amelynek segítségével az otthonában vagy bárhol a világon megtekintheti neves színházak darabjait.

Táncszínház ON - Szegedi Kortárs Balett: Vágy - Bernarda Alba háza

Online, november 19., 19h

A Bernarda Alba háza fő mondanivalója az egyéni boldogságot eltipró társadalmi kötöttségek bírálata. Lorca remekül érzékelteti a visszafojtott szenvedélyek fülledt légkörét. Az előadás megtekinthető a Nemzeti Táncszínház oldalán. 

Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia

Online, november 19., 19h

Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia című szórakoztató szomorú játékát nézhetik meg 19 órakor.

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Farkas Róbert, km.: Andrej Baranov (hegedű)

Online, november 19., 19h

Élő online közvetítés az interneten és a Bartók Rádióban.

Goldberg-Variációk - Lang Lang zongoraestje - DG Stage

Online, november 19., 20h

Lang Lang 2020. március 5-én, az ikonikus lipcsei Tamás-templomban adott koncertjének közvetítése felvételről, a Deutsche Grammophon Premium oldalon. 

Az Aquadragon kozmetikai kft. bemutatja: Kati Bár feat. Lakatos Gabi

Online, november 19., 20h

A nyolcvanas évek éjszakai klubjában, a Kati Bárban olyan legendák léptek fel, mint Bontovics Kati, Lakatos Pecek Géza, vagy Garay Attila. Az együttes zenéjével ennek hangulatát idézi. A koncert LIVE STREAM közvetítését a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.

Altatás után, elalvás előtt - Téma: a tesó

Online, november 19., 20.30h

Szél Dávid gyermekpszichológussal Hajdu Zsanett a Pagony kiadó munkatársa beszélget ezúttal a tesókról. A beszélgetés a Pagony kiadó Facebook-oldalán lesz elérhető.