Duplaközép szerda

A hét és a hónap közepe van, ezért most nagyon kell vigyázni magunkra. Ahogy a képen is látszik, igyatok sok vitamint, citromlét vitaminos kaktusszal, főleg azt ajánlom. Meg akkor néhány testes programot is, nézzétek, de jók! Mindenféle vegyest válogattam, hogy legyen otthonra is, annak aki kicsit betegeskedik, és annak is aki offline, és csak később lesz gyengén. Már nincs sok hátra, úgy értem az év végéig, tartsatok ki!

A webinárium megtekintését ügyvédeknek, munkajoggal foglalkozó jogászoknak, cégvezetőknek,  adatvédelemmel foglalkozó munkatársaknak és HR vezetőknek ajánlják.

Business Communication That Works - Üzleti kommunikáció

Online, december 15., 11:00

A Converzum angol nyelvű, ONLINE minitréningjén olyan stratégiákkal és nyelvi megoldásokkal találkozhatsz, melyek segítenek jelentős mértékben megkönnyíteni az angol nyelvű munkahelyi kommunikációt. Regisztrálj minél hamarabb ITT

Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Főplébánia-templomban

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, december 15., 14:00

A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét.

Kovácsovics Fruzsina és zenekara: Az elfeledett mézescsók

Eötvös10 Művelődési Ház, december 15., 14:00

A koncerten részben kortárs költők, Lackfi János és Szalóczi Dani versei lettek megzenésítve, részben pedig “varázstoll” segítségével Fruzsina is írt dalszövegeket.

Dragomán György dedikál

Líra - Fókusz Könyváruház, december 15., 17:00

Dragomán György dedikál a Fókusz Könyváruházban. Az áruházban és a dedikálás alatt maszk viselése kötelező.

Hangulatkoncert: Forgó Benjámin, Robotka Bertalan (zongora)

Müpa, december 15., 17:00

Nem csak esténként érdemes felkeresnie a Müpát annak, aki izgalmas és élő zenei élményekre vágyik. Délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: kedden a könnyűzene, a dzsessz és a népzene, szerdán és szombaton a klasszikus műfajok fiatal képviselői adnak randevút a Müpába betérő, zenére vágyó publikumnak.

A film Oroszország egy eldugott zugában játszódik a 19. század végén. Anna Petrovna, egy tábornok fiatal özvegye vidéki birtokán vendégül látja baráti társaságát, a környék szellemi és anyagi jólétéért felelős, azonban ezen értékeket már rég nem gyarapító elöljáróit. Az összejövetel tagjai láthatóan régóta egymáshoz szoktak, és minden a maga megszokott medrében ismételné önmagát ezen a napon is, ha meglepetésként nem érkezne közéjük a házigazda mostohafia és annak felesége, Szofja Jegorovna.

Depeche Mode Matiné

101klub, december 15., 18:00

Ismét beindulnak a szerdai DM bulik. November 17-től minden szerdán este hattól. Beugró: nincs. Dj: van. Pia: van. 

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, december 15., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, december 15., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Visai táncok

Fonó Budai Zeneház, december 15., 19:00

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Várkert Bazár, december 15., 19:00

Az előadás címe Linda Nochlin manifesztumszerű írására utal, amely kérdésként fogalmazza meg, miért is nincsenek (a hagyományos művészettörténetírásban) női nagymesterek, “zseniális” művészek, sőt jószerével alig vannak jelen a normatív kánonban. Az előadás túl azon, hogy kísérletet tesz a kérdés megválaszolására, beavat a feminizmus filozófiai rendszerébe, és igyekszik eloszlatni a tévhiteket.

Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Zeneakadémia, december 15., 19:30

A h-moll mise keletkezéstörténetét számos kérdés és legenda övezi. Vajon miért írt az evangélikus Bach katolikus misét, s hogyan illeszkedhetett volna a közel kétórás kompozíció a liturgia kereteibe? A misében Bach közel három évtizednyi munkásságának egyes darabjait fogalmazta újra, ezáltal művészete esszenciáját foglalta össze az utókor számára.

Önismereti Diszkó Life Drawing X INLAB

Szimpla Kert, december 15., 19:30

Ismét Life Drawing! Most az INLAB viszi a Szimplába a kedvenc szeánszodat! Az Önismereti Diszkó legvarázslatosabb szettje a "Life Drawing" esemény, melyen teátrális beállításokban rajzolhatsz több modellt, különböző pózokban. Így belemerülve az ábrázolásba, utazhatsz egy nagyot az Önismereti Diszkó psychedelikus zenei világában.

EDITH — Kék Ló Szerda #6

Edith, december 15., 20:00

Kockázatos dallamokat hoz a céltalan esti szél, színes ruhába öltöznek a régi mosolyok: már hallom, hogy gyülekeznek a társak. Mintha csak tegnap széledtünk volna szét - még egy kilépő, még egy, aztán még egy; és lám, újra itt vannak.

Veronika és Bálint számára akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, azaz Alakváltó című lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet,  felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal.

Gödör, december 15., 20:30

Jazz-Vakcina Hangverseny : A mára már méltán legendássá és divattá vált hallásgondozó szupergrupp ismét összeáll, hogy TRANSZMÁGIKUS in FÚZIÓSDZSESSZ-VAKCINÁVAL oltsa hangverseny terápiáján minden szerencsés rajongóját.

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, december 15., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.