Ezeket a programokat ajánljuk március 15-re!

Hát eljött végre ez is: az év első négynapos hétvégéje! Használjuk ki az időt, és vegyünk részt minél több és jobb programokon. Ehhez gyűjtöttünk össze pár eseményt.

Március 15. a Várkert Bazárban

Egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Várkert Bazárba! A gyerekeket délelőtt kézműves foglalkozások, délután zenés, táncos programok várják. Este 19.00 órától a Meddig ünnepeljük még március 15-ét? című irodalmi estre kerül sor.


Térzene a Szentháromság téren

Élőzene a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar, a Készenléti Rendőrség Zenekara, valamint a Pénzügyőr Zenekar előadásában.

Huszáros hétvége a Skanzenben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban a Hagyaték Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás - tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok és ropják a verbunkost. A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakard készítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is. Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézzük meg. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel, hagyományos beretválással és bajuszpödrés bemutatóval készül az ünnepre. Akit pedig a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

Punnany Massif TavaCity Túr’18 – 1.nap

"Tavasszal a petyhüdt izmokba, zsörtös májakba, fáradt mirígyekbe új erő költözik, ébredez a természet, lágy szellő fújja kalandos vizekre turnébuszunk. Hazánkban a jó élőzenei klub, mint a fehér holló, azaz csekély, de ami van, azt zenekarilag már a kezdetek óta szeretjük! tiszteljük! becsüljük! (v.ö. nagy pénz, kis foci). A klubok pedig ugyebár kisebb-nagyobb lakott településeinken találhatóak, angolosan szólva a 'szitiben, innen a névválasztás, de ha már magyarázni kell… A lényeg, hogy mi megyünk, ti meg gyertek, merthogy Punnany TavaCity Túr '18!" - Punnany Massif

Irie Maffia 13. születésnapi koncert

Hatalmas bulival ünnepli 13. születésnapját az A38 Hajó színpadán Magyarország egyik legjobb koncertzenekara, a soktagú, reggae-t, dancehallt, hiphopot és funkot egyedi módon ötvöző, nagyszerű énekes-rapperekkel megáldott Irie Maffia!

Szekeres András & Takács Vilkó - Ladies1

A Ladies 1st formációt azért hívta életre Szekeres András (Junkies) és Takács Vilkó (Ganxsta Zolee és a Kartel), hogy a szebbik nem iránti tiszteletükből fakadóan kizárólag hölgyek, csajszik, nők dalait vezessék elő a nagyérdeműnek.

Ági 60 - Kontroll Csoport műsor

Március 15-én forradalmi hangulatú műsort ad Ági az egykori Kontroll Csoport tagok közreműködésével: Bárdos Deák Ági mellett színpadra lép Kistamás László, Müller Péter Sziámi, Hajnóczy Csaba, Farkas Zoltán is. A Kontroll dalai mellett a készülő, legújabb Ági dalokból is terítékre kerül néhány. A Kontroll Csoport műsor előtt a Lidérc zenekar lép színpadra. A Kézi Chopen egykori frontembere, Legát Tibor zenekara mutatja be műsorát, a most készülő lemez anyagát.

Műcsarnok: Kilenc műteremből

"Szabadművészet? Nem szójátéknak szánom a Kilenc műteremből bevezetőjében: a hét szabad művészetnek a klasszikus ókortól egyre tágasabb fogalmát már a kezdetekkor a tudományok és a művészetek áthatásában értelmezték. Ahogyan itt is látható, ma még inkább ezt tesszük. A Műcsarnokban kiállító kilenc művész valóban szabad: a létezés kínálta kereteket, a képzőművészeti tradíciók és a jelenkor problémáinak szorítását egyszerre szétfeszítő, imponálóan friss módon."

Magyar Nemzeti Múzeum

Nemzeti ünnepeinken a nemzeti múzeumokba ingyenes a belépés!