Gyermekvasárnap

Ma nem engedtem a csábításnak, és az egész napot a gyerekseregnek szenteltem eszperente szerelemmel. Na jó, az utolsót azért betettem a szülőknek, de most az is csak vicces, nem zenés. Ma aztán nem lesz lábropás! Lesz ugyan zenebona, de csak a gyerekek szolgálatában. A zene csak az egyik lesz, további mókás programok és helyszínek várják a lurkókat ezen a napon, irány ezek!

Gyereknapi ramazuri az Eötvös10 teraszán – avagy Polipkutya színre lép

Eötvös10 Művelődési Ház, május 29., 10:00

Számtalan társas- és kártyajátékkal, a legújabb közönségkedvencekkel és igazi klasszikusokkal várnak mindenkit az Eötvös10 színháztermében! Itt biztosan rálelsz a leendő kedvenc társasjátékodra, a Reflexshop kollégái segítenek megtalálni a hozzád leginkább passzolót - próbáljatok ki mindent! 

Városligeti Gyermeknap

Városliget, május 29., 10:00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú kényszerszünet után újra megrendezi ingyenes gyermeknapi programjait a Városligetben. Koranyári idő, megújult környezet, gazdag program, változatos helyszínek: minden adott ahhoz, hogy akár több tízezer gyermek és családja találjon magának színvonalas, kulturált és elérhető, ingyenes programokat. 

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan és kreatívan, tartalmas kulturális programokkal szeretnék megtölteni a vasárnap délelőttöt. A színpadon zajló zenés tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Gyermeknap a Budaörsi Repülőtéren

Budaörsi repülőtér, május 29., 10:00 

Vegyetek részt egy rendhagyó gyermeknapi helikopteres élménynapon. Minden résztvevő, aki befizet egy helikopteres sétarepülésre, AJÁNDÉK repülésen vehet részt a merevszárnyú gépek egyikén, amelyet aznap válthat be a helyszínen.

Gyermeknap először az új Néprajzi Múzeumban!

Néprajzi Múzeum, május 29., 10:00 

Játékos és mesés ismerkedés a kiállításokkal és a bennük rejtőző tárgyakkal, négy témában. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni a helyszínen, a Néprajzi Múzeum kiállítási szintjén lévő jegypénztárban lehet.  

Csupamozi gyereknap a Puskinban

Izgalmas lesz a május 29-e a Puskin moziban, mert először szerveznek a filmszínház rejtelmeibe beavató tematikus családi programot artmoziban. Ezen a napon minden a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek; animációs játszóházba és mozitörténeti körsétára lehet benevezni, és még rengeteg program!

2022. május 28-tól egészen szeptember 30-ig újra látogatható a Közlekedési Múzeum népszerű kiállítása a Volt egyszer egy Északi … a történet folytatódik, amely a Múzeum leendő otthona, az Északi Járműjavító történetét meséli el.   

Ismét sok-sok izgalmas programmal és játékkal készülnek gyermeknap alkalmából a Marczibányi téri Művelődési Központban. A ház megtelik a Budai Táncklub táncos lábú fiataljaival, akik május utolsó vasárnapján megmutatják tudásukat tanáraiknak és a nézőknek egyaránt.

Mesekoncert, családoknak. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak; Jancsi. Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt. Bármerre téved különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik, de a dal bátorítja, a tánc továbbviszi útján.  

Tudtátok, hogy itt nem kell csendben lenni a múzeumban, és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? Vegyetek részt a gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseken, és járjátok be a Galéria zegzugos tereit!  

Vidám mesék: Okoska botocska

Cinema MOM, május 29., 11:00

“Hazafelé tartott a kis Sündisznó. Útközben találkozott a Nyúllal, és együtt ballagtak tovább. Kettesben feleannyinak tűnik az út. Hosszú az út hazáig, mennek, mendegélnek, beszélgetnek. Az út közepén egy bot hevert. A nagy beszélgetésben a Nyúl nem vette észre, megbotlott benne, és majdnem orra bukott." 

Gryllus Vilmos: Természetes dalok

Pilisborosjenő, május 29., 11:00

A természet közepén egy természetközeli koncertre hívják és várják sok szeretettel a kicsiket, a nagyokat és az óriásokat is! Gryllus Vilmos műveiben mindig is nagy szerepet kapott a természet, a játékosság és a kaland. Idén májusban Pilisborosjenőn, az Egri vár másolatánál ti is kirándulhattok vele a természet és a képzelet határán elterülő birodalmában!    

CandyMen Duo - live Kacsakő

Candyman Duo pörgős rockabilly, country és gyereknapi dalokkal készül a Kavicsosra.  

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idának különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni.

Bachmann tanár úr és az osztálya

Az érzékeny és bensőséges dokumentumfilm egy rendkívüli németországi tanár, Dieter Bachmann és az osztályába járó, bevándorló hátterű diákok mindennapjait mutatja be egy decemberi reggeltől kezdve a júniusi ballagásig. A gyerekek között van orosz, erdélyi, olasz, török és bolgár származású is, és mindannyian megküzdenek a tökéletes nyelvtudás hiányának nehézségeivel, az integráció olykor igen fájdalmas pillanataival.      

Fedezd fel Japánt! – 1. rész – A miniatűr világ

Ezentúl minden hónap utolsó vasárnapján érdemes lesz a képernyő elé ülni, ugyanis szó lesz japán kertekről, ősi hagyományokról, az innovatív japán kenyérfajtákról, miniatúrákról…egy szóval összegezve, mindenről ami a felkelő nap országával kapcsolatos!