Halloween programok Budapesten

Most aztán lehet zombulni a hétvégén, de ezúttal jobb, ha társaságban teszed, és nem a tévé előtt. Ha Pest belvárosa felé vesszük az irányt, szinte biztos, hogy a már itthon is egyre népszerűbb Halloween bulik valamelyikébe botlunk. Ha úgy érzed simán beférnél a Walking Dead stábjába, akkor semmiképp ne maradj otthon, és vidd magaddal a házi boszorkányodat is, általában mindenkinél van elfekvőben egy.

Bár az angolszász országok őrületétől még messze vagyunk, de mi is kezdünk felzárkózni a horrorisztikus programkínálatban, mutatunk is néhány helyet a hétvégén, ahol hamisítatlan Halloween hangulat vár.

'Freakend' a belváros szívében

Már pénteken elkezdődik a Hallowenn a szellemkastéllyá alakítot Kioskban egy Dinner Party formájában, de az igazi örület szombaton vár, amikor profi sminkesek is segítenek nekünk a testi átlényegülésben. Vasárnap pedig a családoké és a gyerekeké a főszerep: sunday brunch, kézműves gyerekprogramok, arcfestés és jelmezverseny várja az apróságokat. 

Vintage Costume Party - Killer Diller Combo

A budapesti rockabilly és rock'n'roll szcéna fellegvárában, a kultikus Amigo klubban a helye annak, aki rajong Amerika aranykorának zenei világáért, a rhythm'n'bluesért, a rockabillyért, vagy csak bevállalja hogy rabul ejtse ez a világ és szívesen beöltözne a '40-es, '50-es, '60-as évek és halloween jegyében, netalán a legkreatívabb handmade kosztümért járó díjra pályázna!

Halloween a High Note Skybar-ban

Borzongást ígér a város fellett a Skybar Halloween partija, ahol a jelmezben érkezőket meglepetés várja. A belépő viszonylag borsos, de cserébe finom harapnivalókat kapsz, a kilátásról nem is beszélve.

Hiperkarma halloween

Képzeld el, hogy lesétálsz az Erzsébet térnél egy lépcsőn és belépsz egy hihetetlen, félelmetes világba, ahol királyok, királynők, bohócok és vámpírok vesznek körül, a színpadon pedig a legőrültebb zenészek játsszák a rakenrollt. Na valami ilyesmi fog történni október 31-én az Akvárium Klubban a kilencedik hiperkarma halloween-on.

Halloween a fedélzeten

Akik visszafogott, exklúzív környezetre vágynak kilátással a Budai várra, azoknak a Dunán ringó Columbus hajó lesz a jó választás, ahol ZeRo Music Band tolja a hamisítatlan sláger zenéket. 

Halloween Party a Gozsdu udvarban

Vérszomjas, mozgó és beszélő, embernagyságú szörnyek lepik el a belváros legnépszerűbb szórakoztató központját, a Gozsdu Udvart. A New Yorkból érkező, világító szemű zombik az egész átjáróba betörnek és egy hatalmas halloween party-ba csalogatják a rettegésre vágyókat.

Halloween a Füvészkertben

Aki természetközeli Halloweenre vágyik, annak érdemes szombaton a Füvészkert felé venni az irányt. Lesz tökfaragó verseny, denevérkeresés, megismerkedhetünk a mérgező növényekkel, ehetünk mindenféle sütőtökös sütit, de még bájitalt is kóstólhatunk. 

Töklámpás Fesztivál

Évek óta október 31-én narancsos fényárba borul a Hősök tere. Ne hagyd otthon heverni a csodaszépen faragott lámpásodat, hanem hozd magaddal, hogy mások is gyönyörködhessenek benne. Az esemény egy karitatív céllal is bővül, hozz magaddal néhány konzerv élelmiszert, amit a szervezők eljuttatnak a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.