Hétfői középérték

Ez a nap sem a fergeteges meglepetéseiről lesz híres, ámbátor mégis eltávolodik a megszokottságtól. A zenék közti szünetet igyekszik megfelelően kitölteni, a főszerep - mint mindig - most is a muzsikaszóé marad. A táncos lábak ma otthon maradhatnak, inkább az elmélyülés és a hétfő felé vezet már, mert hétfő van...

Elgondolkodtató, lírai, szerelmes dalok „adult-pop” stílusban. A nemzetközileg is elismert, előadó-dalszerző és dobos, Kaszás Péter, akit a Djabe és jelenleg a Margaret Island tagjaként is ismerhetünk, második korongját, a MUSE-t hozza az A38 színpadára.

Hallottál már az irodalomterápiáról, és szeretnéd tudni, hogyan működik a gyakorlatban? Még soha nem hallottál az irodalomterápiáról, és kíváncsi vagy, mi fán terem? Vagy csak szeretnél két órára lelassítani és magadra figyelni? Ha bármelyik illik rád, ott a helyed! 

Tizenkét alkotás Olaszország legújabb filmterméséből és klasszikusaiból. A filmeket eredeti nyelven, felirattal láthatják a nézők. Ismét „Itáliai utazásra” hívják a nézőket az Urániába. Immár negyedik alkalommal hirdetik meg az olasz tájakhoz, városokhoz kötődő vetítéssorozatot, amelyben új és klasszikus filmek segítségével, a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésével újból végig kalandozhatnak az Appennini-félszigeten, és felfedezhetik az olasz filmművészet rendkívüli értékeit.   

Németh Juci & G. Szabó Hunor - Várkert Akusztik

Várkert Bazár, május 9., 19:00

A májusi Várkert Akusztik vendégei különböző formációkból jól ismert zenészek, akik a magánéletben egy párt alkotnak és most együtt is lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, amelyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő. 

JAManyi

MANYI - Kulturális Műhely, május 9., 19:00

Hét után felgyúlnak a színpad fényei és indulhat az improvizáció. Hozzatok hangszereket, a hangotokat vagy csak magatokat. Minél hamarabb érkeztek, annál hamarabb lesz zene.. 

Legénybúcsú

Játékszín, május 9., 19:00

A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat... 

Rambó: Kelemen - Raubinek - Szabó R.

Turbina Kulturális Központ, május 9., 19:00

Mi a közös a Merapi vulkán kitörő lávafolyamában és a péntek éjszakában elcsattanó ökölcsapásban?
A férfi, hatalomközpontú, megalomán rendszerek elhagyott brutalista emlékművei, elfelejtett rozsdásodó csata-tengeralattjárói magányosan állnak szerte a világon. A Rambó ennek állít emléket, miközben kiüresíti és leleplezi a whitemalehetero macsó viselkedés közhelyeit. 

Új hét és új témával jelentkeznek a rendkívüli helyzet által létrejött rendkívüli Hősök Tere szalonnal.
Ez alkalommal a háború kiberbiztonsági aspektusairól beszélgetnek. Vajon mekkora hatású a háború a kibertérben? Mit kell tudni az orosz hackerekről és mit csinál az Anonymus csoport? Többek között ezekre a kérdésekre keresik majd a választ. 

„Zeneszerző és karmester vagyok, akit jelentős énekhanggal áldott meg a sors” - nyilatkozta magáról néhány évvel ezelőtt José Cura. A koncerten egy eredetileg 1984-ben komponált műve, a Requiem Aeternam hangzik el, mely a két évvel korábbi, Argentína és Anglia között zajló Falkland-szigeteki háború áldozatairól emlékezik meg.

Jónás Vera

Európa Liget, május 9., 19:30

A Budavári Önkormányzat az Európa-napot ünnepelve színes programokkal, információdús beszélgetésekkel és szórakoztató gyerekprogramokkal vár Titeket hétfő délután az Európa Ligetben. Ezen a napon szeretnénk szolidaritásunkat is kifejezni Ukrajna felé. 

"Amikor játszom, a zeném végül mindig történetté lesz. Szavak nélküli történetté. A lényeg, hogy ne menjünk haza anélkül, hogy történt volna valami. A tangó nekem mindig kultúrák találkozásáról szólt, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről."