Hétfői on-off

Ha koncerten, vagy szabadtéri színházban jársz, így kell lefényképezni, akit akarsz. Vagy nézhetsz rajta online előadást is, ha mégsem jól választottál, mintegy kettő az egyben. Ugyanis, - bár meglepő lehet - még mindig ontja az internet a különböző online programokat, és bizony, olykor nehéz választani. A jó pap kétfélét is tud egyszerre, hiszen minek választani, ha egyszerre is lehet!

Csodák Palotája - CSOPA, június 28., 12:00

Keresd az erőt! Ha a Newton kiállítás megtekintése után úgy érzed, már mindent tudsz, ez az előadás garantáltan elkápráztat. Légy tanúja, mi minden történhet erők összecsapásakor. Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak.

Online, június 28., 17:00

A trianoni békeszerződés alapvetően befolyásolta a Kárpát-medence magyar zsidóságának életét, több százezren más államokba kerültek, természetes útvonalak alakultak át. A hazai zsidóság demográfiai szerkezete és társadalmi rétegződése is átalakult, csakúgy mint vallási megosztottsága. A Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézet első nyilvános eseménye a Trianoni békeszerződés ezen hatásait, következményeit fogja megvitatni egy kerekasztal-beszélgetés keretében.

A38 pres. Mondays: Off / On: Board

A38 Hajó (Orrterasz), június 28., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron.

Recirquel: Solus Amor

Müpa - Fesztivál Színház, június 28., 19:00

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve.

Boros Misi zongoraestje

Online, június 28., 19:00

Boros Misi hangversenyével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat június 28-án, az Opera Zongoratermében.

Adorján Gusztáv Emlékhangverseny a Kodály Teremben

Online, június 28., 19:00

A koncerten a Cantemus Vegyeskar, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus Gyermekkar lépnek fel. A koncertre történő jegyek megvásárlásával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház COVID osztályának munkásságát ismerhetik el és támogathatják további működésüket.

Másfél méter - beszélgetés a szeretetről -- Büky Dorka és Feldmár András

Online, június 28., 19:00

"Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát. Egy jó dialógus szeretettel teli, amiben sem a másik nem tudja, mi a tuti, sem én, de ha jóindulatúak és őszinték vagyunk, megjelenik közöttünk az igazság. Nagy élmény." 2021. június 28-án Büky Dorka lesz a "vendég", akivel András a most megjelenő közös könyvük kapcsán beszélget.

Mefisztó

Átrium, június 28., 19:30

Kortárs kabaré Klaus Mann regénye nyomán, Mikó Csaba és Kukk Zsófia átdolgozása alapján Urbán András és a társulat. Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának. A semmitmondó, megalázkodó művészet, ami nem akart és nem mert valamiről szólni.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

TRIP (Terasz), június 28., 20:00

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Doktor Knock

Budapesti Távmozi, június 28., 20:00

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg, vagy egészséges. Az egyébként egészséges falu lakóinak ravaszul mindenféle egzotikus (képzeletbeli) betegségeket talál ki, s az emberek lassan, de biztosan erősen hipochonderek lesznek. Majd minden megváltozik, amikor Doktor Knock találkozik egy vonzó fiatal nővel.

Apróbetűs részek - Kovács András Péter önálló estje

MOM Kulturális Központ - Szabadtéri Színpad, június 28., 20:30

Nem tartottad fontosnak, nem olvastad el, pedig ott volt az orrod előtt, de már késő, már megvan a baj. És most nem egy telefon-előfizetésről beszélek, hanem a szerelemről, a családról, a gyerekről. Annyi mindent tudhatnánk előre, annyi mindenre legyinthetnénk, ha ismernénk egymás apróbetűs részeit is. Egy vicces, felkavaró és őszinte est férfiakról, nőkről, gyerekekről és szülőkről.

Cziffra Café – Tompos Kátya és Balázs János estje

Kvártélyház Szabadtéri Színház, június 28., 20:30

Az ezerarcú színésznő és a Kossuth-díjas zongoraművész közös koncertjén az az időszakot idézik fel, amikor Cziffra György a pesti éjszakában bárokban zongorázott, világszínvonalú játékával ajándékozva meg a közönségét.