Húsvét utánra

Elmúlt az ünnep, mindenki kicsaládozta, nyulazta, ette-itta magát, a kölni illat is elpárolgott mára. Viszont a PORT tarsolyában akad ez-az erre a keddre is. Nézzétek!

Boribon és Annipanni

Budapest Bábszínház, április 19., 10:30

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt.

 

Mama, nézd! - 8 nő

Szépművészeti Múzeum, április 19., 10:30

Játékos tárlatvezetésekre hívják azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. A havi rendszerességgel megrendezett programsorozatra előzetes jelentkezés nem szükséges, bármikor be lehet kapcsolódni.

 

Nyugdíjas filmklub - Emma

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, április 19., 13:30

Korának legkedveltebb írónője, Jane Austin (1775-1817) regényei sosem avultak el. Utolsó regényének feldolgozásából is árad az utolérhetetlen női okosság és kedvesség. Aki szereti a pletykát és az “emberi dolgokat”, mindig örömet fog találni történeteiben.

 

Pettson és Findusz

Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió, április 19., 15:00

Sven Nordquist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz - mint minden gyerek - ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy.

 

Madách program | Mindig veled leszek!

Magyar Nemzeti Múzeum, április 19., 16:00

Anyának lenni az élet egyik legszebb és legnehezebb feladata. De vajon változott-e valami 150 évvel ez előtthöz képest? Mit jelentett anyának lenni? Milyen lehetett 7 gyermeket egyedül nevelni? A Madách Színház művésze, Détár Enikő A tizenötödik című musicalben a színpadon, a Magyar Nemzeti Múzeum rendhagyó tárlatvezetésén pedig a kiállításban ad választ nekünk. Miközben a Nemzeti Múzeum tárlatvezetői segítenek megérteni a zavaros 19. századot.

 

Káli holtak

Kamra, április 19., 18:00

Csáky Alex a budapesti Füst Milán Színház ifjú titánja, fiatal kora ellenére nemzedékének egyik vezető színésze. Versengenek érte a rendezők, rajong érte a közönség, ostromolják a nők. Alex pedig harapja az életet, a szerepeket, a sikereket. Ő Hamlet a színpadon és Botond a Káli holtak című zombiapokalipszis sorozat főszereplője.

 

Salvador Dalí - A halhatatlanság nyomában

Várkert Bazár, április 19., 18:00

A Művészet Templomai ismeretterjesztő sorozat mai része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó művészeti portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját – ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát – egészen 30 évvel ezelőtt, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.

 

Fonó Session: Vonós örömzene

Fonó Budai Zeneház, április 19., 18:00

A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül.

 

Saya Noé, kristoaf

Turbina Kulturális Központ (Nagyterem), április 19., 18:00

Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé klasszikus zenész szüleivel Malaysiában, Kuala Lumpurban töltötte gyermekkora legnagyobb részét. Hosszas zenei útkeresés után vált igazi DIY előadóvá, aki nem csak a dallamokat és a dalszövegeket, de a produceri munkát, a hangszerelést is saját kezűleg készíti. Zenéje leginkább “pop noir”, melankolikus, alternatív elektropop hiphop és trap elemekkel fűszerezve.

 

Fülei Balázs: A zongora - közelről

Bartók Emlékház, április 19., 18:00

"A zongorista szükséges és szükségtelen mozdulatai"

 

Mozi - Azért nézz fel! | Cinéma - France

Francia Intézet, április 19., 18:30

Egyszerre szól egy újságíróról, egy országról és a média működéséről. Bruno Dumontnak köszönhetjük Léa Seydoux egyik legjobb alakítását. Egy újságírónő, akit csapdába ejt, majd tönkretesz a média.

 

Gina

Radnóti Tesla Labor, április 19., 19:00

Két – élsportoló fiára nagyon büszke – középosztálybeli házaspár élete gyökeresen felfordul, amikor egy napon a rendőrség azzal hívja fel őket, hogy a fiaikat letartóztatták, mert a hétvégi házibuliban hat másik társukkal együtt tudatmódosító szert (Gina) tettek egy tizenöt éves lány italába, majd levetkőztették és lefotózták.

 

Házassági leckék 2

Centrál Színház, április 19., 19:00

A Házassági leckék középhaladóknak méltán az egyik legnépszerűbb előadásunk: könnyed
és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy
frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. Kedvenc hazudozónk, Michel
bajban van: felesége, Laurence ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti
házaspár férfi tagját az utcán amint egy idegen nővel csókolózik.

 

A nagy Gatsby

Vígszínház, április 19., 19:00

A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t.

 

Elektrik Yoga

Várkert Bazár, április 19., 19:00

Peter Makto zenei aláfestésével és Durucz Dorina hatha jóga oktató vezényletével még magasabb szintre emeljük ezt az estét! Ezúttal egy 90 perces jógaórán vehetnek részt, az óra végeztével pedig Peter Makto egy félórás örömzenéléssel kedveskedik majd.

 

Szabad ötletek jegyzéke – Jordán Tamás estje

Gödör, április 19., 19:00

A Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben címet viselő írás József Attila személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről. József Attila 1936 májusában, a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Akkoriban, mint neurotikus beteg, Gyömrői Edit kezelése alatt állott.

 

Anyaszemefénye

UP Újpesti Rendezvénytér, április 19., 19:00

Barna Brigitta (Giordano Brunella), a Sztártévé műsorvezető nője napközben különleges vendégekkel találkozik, készít interjút, este otthon pedig szeretett férje és kislánya várja. Irigylésre méltóan sikeres élete egy ponton mégis tragikus fordulatot vesz.

 

Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály: Fúvom az énekem - Lemezbemutató

BMC - Opus Jazz Club, április 19., 20:00

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Európa és USA számos nagyvárosában fellépett már. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű Balázs Elemér Grouppal. Saját quartetje 14 éve a jazz szakma elismert zenekara. Zenéjüket hazánkon kívül több mint 30 országban streamelik, minden eddigi albumukat Japánban is terjesztik.