Ismerős szerda

Teljesen átlagos szerdai programkínálatot adunk, a hagyományokhoz való ragaszkodás jegyében, ám a modernizmus miatt az előadók megváltoztak néhol, és csak a helyszínek őrzik a hagyományt. Néha kell a földhöz ragaszkodás, hogy könnyítsük a választást a megszokottból. Ez a szerda zenében lesz erős, ott kell meghúzni a választékot!

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, február 16., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Február 16-án szombaton 18.00 órakor Online Garázsvásárt tartanak itt az oldalon. A szokásos vintage, retró kincsek mellett botanikai és állatos plakátokkal, régi térképekkel, munkavédelmi, iskolai plakátokkal, tükrökkel, vintage üvegekkel stb. készülnek. Jó dolgok lesznek, jó áron, de a héten hoznak majd még több fotót árakkal együtt, hogy lássátok mi várható.

Az Urál fagyos levegőjéből és a fehér éjszakákból merítkezik a Jekatyerinburgból érkező Fjordwalker trip-hop és synthwave között cirkáló live actje. A lélegzetelállító audiovizuális showval készülő oroszt - aki sokaknak már ismerős lehet a tavalyi Budapest Showcase Hubról - a Glasgowból hazalátogató Ferko karcos basszusokkal telített gépzenéje előzi majd meg.

„Láttam egy embert, aki…” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Bonchidai táncok

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, február 16., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duo

Veronika és Bálint számára akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, azaz Alakváltó című lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet,  felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal.

Darvas Kristóf vendége ezen a gyertyafényes estén Roszik Hella zenész és színművész lesz!

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, február 16., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.