Kiengedték a börtönből az egyik Manson-bandatagot

A most 73 éves Van Houten 53 évet töltött rács mögött Leno LaBianca és felesége, Rosemary 1969-es brutális meggyilkolása miatt.

Leslie Van Houten, Charles Manson egykori bandájának legfiatalabb tagja 53 év rács mögött töltött idő után kedden kiszabadult a kaliforniai Coronában álló női börtönből. A 73 éves Van Houten feltételes szabadlábra helyezésének maximális időtartama 3 év lesz, és jövőre kerül sor a feltételes szabadlábra helyezés felülvizsgálatára.

 

Forrás: Getty Images

 

Mint ismeretes, 1971-ben Mansont és a követőit Leslie Van Houtent „a Manson család” tagjaként, a hippivezér Charles Mansonnal és a többi követőjével együtt ítélték börtönre a Los Angeles-i Leno LaBianca és felesége, Rosemary 1969-es brutális meggyilkolásáért. Van Houten a gyilkosságok idején mindössze 19 éves volt.

A LaBianca-gyilkosság egy nappal Sharon Tate-gyilkosság után történt - ebben ebben Van Hauten nem vett részt - és emiatt is elítélték Mansont és követőit – ez volt az a bestiálisan kegyetlen eset (ami központi téma volt Tarantino Volt egyszer egy... Hollywood című filmjében is) , amely során 1969. augusztus 8-ról 9-re virradó éjjel Manson hívei 16 késszúrással ölték meg Roman Polanski terhes feleségét a pár Los Angeles-i villájában, Tate exbarátjával, Jay Sebringgel, valamint a forgatókönyvíró Woytek Frykowskival és a férfi barátnőjével, Abigail Folgerrel együtt. A gyilkosságokat Manson a „faji háború” kirobbantására irányuló őrült mestertervének, a Beatles dala után Helter Skelternek elnevezett akciónak a részeként követte el. Végül mindannyian életfogytiglani börtönbüntetést kaptak, mert Kalifornia állam akkor épp ideiglenesen betiltotta a halálbüntetést.

10 dolog, amit nem tudtál a Volt egyszer egy... Hollywoodról

Quentin Tarantino kilencedik, saját maga által csak a Nagyműveként emlegetett filmje eredetileg csak regény lett volna, de licitháború lett belőle, pedig Brad Pitt simán nemet mondott rá. Összeszedtük a legjobb érdekességeket a filmről.

Tovább

 

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, bár csalódásának adott hangot, ezúttal nem vétózta meg a fellebbviteli bíróság döntését.

Korábban ugyanis már három alkalommal is visszautasította Van Houten feltételes szabadlábra helyezését. Rich Pfeiffer, Van Houten ügyvédje szerint védence a börtönévek alatt végig jó magaviseletet tanúsított, sőt, mesterdiplomát is szerzett a rácsok mögött, a szakdolgozata pedig pont a rehabilitációról és a társadalomba való visszaintegrálódásról szólt.

(via People.com)