Kisszobahétfő

Ilyen szomorúan néz Imrus, a kutyus, mert nem nagyon sok programot talál szemével az online térben. Lehet, hogy ez csak a szokásos hétfői soványság, vagy ébredezik már az offline tér, és szorítja kifelé az otthonból az embert, majd kiderül. Addig is kezdjétek a szobai hetet meeditációs képzéssel, és zárjátok a napot zenével, mert úgy harmónikus.

A szenvedéstől a megszabadulásig - Mireisz László online előadás-sorozata

Online, május 3.,  14:30

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A szenvedéstől a megszabadulásig című kurzust online formában tartják meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Merre tovább, Afganisztán? (PEACH - PIC kerekasztal-beszélgetés)

Online, május 3.,  17:00

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és a Pázmány International Club sok szeretettel meghívja Önt soron következő közös rendezvényére, melynek címe: Az afganisztáni kivonulás (kerekasztal-beszélgetés)

Egy lapon - Nyitott szerkesztőség

Online, május 3.,  18:00

Az első nyilvános szerkesztőségi találkozón vendégeinkkel könyvek, szövegek, művek kapcsán a művészi szabadság és a szólásszabadság összefüggéseiről beszélgetnek. Milyen kérdéseket vet fel művészeti kontextusban a szólásszabadság, kinek van joga beszélni és miről? Mit jelent és jelentett ez különböző történelmi időszakokban, és hogyan függ össze mindez adott országok aktuális politikai berendezkedésével?

Kolibri MobilMesék

Online, május 3.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Hogyan tanítsunk, avagy a tanítás művészete - online kerekasztal-beszélgetés

Online, május 3.,  18:00

Művészet-e a tanítás? Mitől hat egy tanítás, mitől jó egy tanító? Hogyan érdemes tanítani? A beszélgetés résztvevői: Cser Zoltán, Dobosy Antal, Farkas Pál, Mireisz László, Schreiner Dénes, Takács László.

Beszélgetés Hegyi Dóri // OHNODY-val a közös felelősségvállalásról

Online, május 3.,  19:00

A beszélgetés arról szól, hogy egy művésznek mi a felelőssége a közönsége felé, miért jó velük az életről beszélgetni, ahogy Dóri is teszi az Instagram oldalán. Tartsatok vele!

Müpa Home - "Figure Humaine / Az emberi arc" - Sasha Waltz & Guests Compagnie

Online, május 3.,  20:00

Sasha Waltz és ünnepelt tánctársulata az Elbphilharmonie előcsarnokának felfedezésére invitál, zenével és koreográfiával kísérve. Előadásuk Francis Poulenc „Figure Humaine” (Az emberi arc) című kantátáján alapszik. Az Elbphilharmonie Hamburg közvetítése. Az előadás megtekinthető a Müpa Facebook csatornáján.