Komolyszerda

Tyű, a mostani ajánló tele lesz okosságos dolgokkal, a pár megszokott zene mellett, de tényleg. Annyi minden lesz ott művelődési célzattal, hogy csak na! Irodalmi túlképzettség lesz szerdán, mondják majd. De nyugalom, mert, mint mondtam, akinek gőzöl már a feje, uzsgyi, szaladhat koncertre koraeste, meg az igazi este is. De vigyázat, van egy, ami zenében is komoly!

19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált

Budapest, november 24-28.

November 24. és 28. között rendezik meg a 19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált  Budapesten. A gyereknek és a felnőtteknek szóló animációs filmvetítések az Uránia Nemzeti  Filmszínházban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben várják az érdeklődőket. 

MuseumDigit Konferencia 2021

Budapest, november 24-25.

Idén a 9. alkalommal szervezik meg a MuseumDigit konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeum patinás Dísztermében. A tavalyi online eseményhez sokan csatlakoztak, idén pedig végre személyesen is részt vehettek az eseményen.

Ringató - zenés foglalkozások kisgyermekeknek

Müpa, november 24., 10:00

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

Idő- és feladatmenedzsment workshop

Budapesti Corvinus Egyetem, november 24., 12:30

A tréning során időt és teret adnak annak, hogy átgondoljátok saját időbeosztási gyakorlataitokat és közösen gondolkozzatok arról, mit tehettek magatokért. Megosztanak hasznos módszereket és közösen keresik a lehetőségét annak, hogyan vihetik a mindennapokat fenntarthatóbb módon a hibrid oktatásban.

Szabó Tamás: Képek és hátterek - Moholy-Nagy László a Nagyalföldön 1895 – 1919

Móra Ferenc Múzeum, november 24., 17:00

Szabó Tamás restaurátorművész könyvbemutatójára invitálják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum dísztermébe. 

Závada Péter X STARTart

Online, november 24., 18:00

Interaktív pályaorientációs beszélgetés. A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak.

Klímatudatosság a mindennapokban

HuMusz - Hulladék Munkaszövetség, november 24., 18:00

A klímaváltozás a XXI. század legnagyobb környezeti kihívása, számos más ökológiai, társadalmi, gazdasági problémával összefügg. Hatásainak enyhítése, a fenyegető összeomlás elkerülése gyors és hatékony akciókat kíván.

PIM Esti Extra // |KÉT PORTRÉ| - Mészöly–Pilinszky 100

Petőfi Irodalmi Múzeum - PIM, november 24., 18:00

A PIM Esti Extra rendezvényeinken a nem múzeumi munkatársak új szempontokat és megközelítéseket hoznak be a kiállítótérbe, hogy másfajta szemszögből mutassák be a látogatóknak a múzeum gyűjteményét.

Kotyogós – fehéren-feketén a feketéről - kávéismereti sorozat

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, november 24., 18:00

A magyar Illy Ferenc által alapított trieszti illycaffé 1933 óta tökéletesíti az asztalunkra kerülő igazi olasz eszpresszót. Az illy tudománya abban rejlik, hogy mindig ugyanazt a magas minőséget képes előállítani a folyamatosan változó kávétermésből.

Művészetek és Irodalom Háza, november 24., 18:00

A Magyar irodalmi művek 1956-2016 kézikönyv 52 szócikk-írója 655 szócikkben 332 magyar író szépirodalmi szövegeit elemzi. A kötet célja pótolni „az 1956 utáni korszakról született magyar irodalomtörténet-írások hiányosságait.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, november 24., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Zöld szociáldemokrácia vagy Piaci kapitalizmus vita

Budapesti Corvinus Egyetem, november 24., 18:00

Szociáldemokrácia vagy Piaci kapitalizmus vita. Állami vagy magán egészségügy és oktatás? Alacsony vagy magas adók? Jó-e a gazdasági növekedés? Fenntartható-e a gazdasági növekedés? Mennyire hatékony a piac láthatatlan keze?

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, november 24., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Irodalmi-Pszichológiai beszélgetéssorozat – Kapcsolataink tükrében

Esernyős, november 24., 19:00

Beszélgetés a Pszichoforyou szerzőpárosával. A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv népszerű szerzőpárosa Herendi Kata pszichológus és Szabó Eszter Judit újságíró beszélgetnek a napokban megjelent, kapcsolatok témájával foglalkozó, legújabb kötetük nyomán.

Prizma Budapest, november 24., 19:00

Ismét Stand-up és Comedy Show a belvárosban! Töltse a szerda estét nevetéssel és jó hangulatban! A humor mellett ízelítőt kaphatnak Urszinyi Fehér Csaba könyvéből, az Ahol a vas úszikból, valamint megcsodálhatják a díjnyertes karikaturisták munkáit.

Simplicissimus Ensemble - Kortársak

Lumen Kávézó, november 24., 20:00

Mit jelent egymás kortársának lenni? A többszáz éves művek vajon az akkori kortársakhoz szóltak, vagy a mostani kortársakhoz szólnak? Létre lehet-e hozni anélkül egy kortárs kompozíciót, hogy az eredeti lényegén nem változtatunk?

Wednesday Open Jam: Gyárfás István Trio

Budapest Jazz Club, november 24., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.