KultúrSzerda

Már megint szerda. És ismét nehéz a választás, már, ha az ember a könyveket és a zenét is megkedvelte változatos élete alatt. Na, én ennek az embernek próbáltam segíteni, és ezért mindkét fajtából csemegéztem a kultúrasztalról. Érdekességként elrejtettem egy olyan könyvet is, mely a zenéhez is kapcsolódik, plusz még egyet, ami azoknak szól, akik sem a könyvet, sem a zenét nem kedvelik, mégis kulturálisak.

Ringató - zenés foglalkozások kisgyermekeknek

Müpa, december 8., 10:00 

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

Én vagyok Te - Lóci játszik, Dallos Bogi, Nótár Mary

A38 Hajó, december 8., 13:00 

Vegyél részt egy izgalmas, új műsor felvételén, ahol 3 ismert zenekarral is találkozhatsz! Színpadon a Lóci Játszik zenekar, Dallos Bogi és Nótár Mari!

Wehner Tibor: Wagner János

Írók Boltja, december 8., 17:00 

A beszélgetés résztvevői: Wagner János festőművész, grafikus és Wehner Tibor, a kötet szerzője.

Falusi Mariann, Lang Györgyi: Pa-Dö-Dő - Emlékkönyv

Örkény István Könyvesbolt, december 8., 17:00 

Ez nem egy átlagos könyv! Rendhagyó, különleges emlékkönyv a legendás duóról sok-sok sztorival, fényképpel, rajzzal, és közel 100 QR-kódos videóval, ahol ismert és kevéssé ismert emberek mesélnek, mondják el véleményüket a Pa-Dö-Dőről.

Egyenes labirintus - Pilinszky 100

Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza, december 8., 17:00 

Pilinszky János szakrális verseiből összeállított zenés, versszínházi előadás. Közreműködik: Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész, valamint Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas zeneművész.

Turbina Kulturális Központ, december 8., 18:00

Bulizz a Turbinában, Nóvé Soma és Szabó Benedek akusztikus koncertjén, és támogasd az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját!Az Utcáról Lakásba! Egyesület hajléktalan embereknek és lakhatási szegénységben élőknek segít szociális bérlakásba jutni, és szociális munkával támogatni őket.

Rácsok mögött ártatlanul

Magvető Café, december 8., 18:00

Mi történik, ha hiba keletkezik az igazságszolgáltatás gépezetében? Mikor, milyen okok miatt, és milyen következményekkel járhat egy ember életében? Megjelent Janecskó Kata: Ártatlanul elítélve című könyve. Számos kérdés merült fel a törvénykezés szakértőiben a könyv elolvasása után.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, december 8., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, december 8., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Paradigmaváltás? komputer-, video-, intermédia- és újmédia művészet - Várkert Művészettörténeti Klub 

Várkert Bazár, december 8., 19:00

A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány. A programsorozat Konok Tamás festőművész életműve előtt tisztelegve, az ő emlékére jött létre. Az előadás betekintést nyújt az 1960-as évektől az új technológiákkal, médiumokkal kísérletező művészet történetébe.

Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Turné

Hangvilla, december 8., 19:00

Ki ne emlékezne a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj, világ! című dalokra? Hazánk egyik valaha volt legnagyobb szuperprodukciójának, a NOX pályafutásának történetét készül színpadra állítani Péter Szabó Szilvia!

Avishai Cohen Trio

Müpa, december 8., 20:00 

Avishai Cohen közmegegyezés szerint a nagybőgő egyik kortárs zsenije, aki koncertezett Chick Coreával, Bobby McFerrinnel vagy épp Herbie Hancockkal. Saját stílusát és lemezeit az általa sikerre vitt, hatására a fősodorba került közel-keleti (arab, zsidó) és andalúz elemekkel, valamint nagyon komplex ritmikával dúsított jazz jellemzi.

A Glonet bemutatja: Oláh Krisztián Quartet

Budapest Jazz Club, december 8., 20:00

Oláh Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott a Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték zenei világát.

3 X J(A)ZZ! | Purple Is The Color

BMC - Opus Jazz Club, december 8., 20:00

„A jazz Beatlesévé válni” – valami ilyesmi a tréfásan megfogalmazott célja az osztrák-cseh Purple is the Color zenekarnak. Első lemezükkel, az Unmasked című, nagy sikerű albummal máris közel kerültek a műfaj Olümpusz-hegyéhez.

GEP / Kinga & Gery

FÉM Arts & Café, december 8., 20:00

A Gabonyi Eszter Protokoll a nemzetközi singer/songwriter stílus és megszólalás legszebb romantikus hagyományait követi. Szövegcentrikus dalaik hol könnyedebb, játékosabb, hol lágyabb, líraibb köntösbe burkolva varázsolják el a közönséget Eszter kivételes hangjával és az őt finom ízléssel támogató zenei kísérettel.

Kinetic Erotic + Dirty Kaleidoscope

Gödör, december 8., 20:30

Magyarország legkinetikusabb és legerotikusabb jazzpunkdance zenekara, akik magabiztosan lavíroznak a kifinomult űrdzseszz, a rafinált grúvok és a szemérmetlen baszatós mulatós között. Stílusokon átívelő agyas és agyatlan tánczene.

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, december 8., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Budapest Jazz Club, december 8., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.