KultúrVasárnap

Ez egy nagyon rendes és kulturális vasárnap. Semmiféle polgárpukkasztó rongy és lábrázás, maximum polgári értékrend megtartás! Még a fesztivál is film! Kezdés az egészséges életmód jegyében, futás, séta, okulás és börze. Mennyi érték! Fokozzuk színházzal, bábbal, és felnőttel is. Aztán komolyzenék és megint mozi. A végére azért adunk egy táncos mulatóst, mert biztosan sokan már kivannak.

5. Blue Danube Filmfesztivál

Budapest, január 16-23.

2022. január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Nemzetközi Filmfesztivált Budapesten és Bécsben. Az elsősorban rövidfilmeket felsorakoztató programban idén is versenyeznek magyar filmek.

7. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Hungexpo G pavilon, január 16., 8:00

A 2022-es év első nagy durranása a 7. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál!Távok: 5 km, 10 km, félmaraton egyénileg, félmaraton párban. A célbaérkezőknek minden távon befutóérem a jutalma. Ismerős futóarcok, ropogós friss téli levegő, emlékezetes pillanatok és szuper hangulat - ez vár Rád, ha részt veszel az eseményen!

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében

Budavári Palota, január 16., 11:00

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották.

Holdbeli csónakos

Budapest Bábszínház, január 16., 15:00

Jégapóhoz, a magyarok fejedelméhez négy király érkezik leánykérőbe: Idomeneus krétai király, Memnon szerecsen fejedelem, Dumuzi sumir főpap és Huang-ti kínai császár. Hatalmas hadsereget, végtelen gazdagságot, világot igazgató mágiát és gyönyörködtető művészetet kínálnak a magyar királykisasszony kezéért. Ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik.

Egy egész estés kísérőzenéből csak a nyitány válik népszerűvé, egy egytételesnek tervezett koncertdarab csak további két tétellel kiegészítve arat sikert, egy szimfónia pedig csak évtizednyi gondolkodást, majd revíziót követően nyeri el végleges formáját.

Khatia Buniatishvili immár jó ideje visszajáró és lelkesen ünnepelt vendégművésze a Concerto Budapest koncertjeinek, ám ezúttal nemcsak vele találkozhatunk majd, hanem megismerkedhetünk szintén tehetséges nővérével, Gvantsa Buniatishvilivel is.

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online elindított zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. A tíz részes koncertsorozat a kilenc hangból álló vírustörzs kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária

6szín, január 16., 20:00

"Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a “kolorlokálnak” Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen."

Marilou és Philippe végre elérte a korkedvezményes nyugdíj időpontját, és már alig várják, hogy kettesben Portugáliába költözzenek. Végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, január 16., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz.