Lazítós vasárnapot!

Unod a telet? Ezekkel a programokkal átvészelheted. Összeszedtük a legjobb programokat mára, hogy ki se kelljen mozdulnotok.

Nefelejcs Bábszínház: Sündisznócska lovagol

Online, január 24., 0-24h

Mulatságos mese a hatalmas mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb süniről. Mese közben Móra Ferenc: Az egyszeri szarka, és Móricz Zsigmond: Pirimogyoró versét dalban mondják el.

Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

Online, január 24., 10.30h

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Előadásuk segítségével a mai óvodás és kisiskolás korosztály is bejárhatja Mr. Fogg-gal az utat.

Mesekocsi Színház: A három kismalac és a ViccesFarkas

Online, január 24., 11h

Zenés, díszletes mesejáték, 50-60 percben. A Malackák élete ilyen: játék, móka, kacagás! Ebbe senki nem szól bele! …vagy mégis? Bizony-bizony, néha megkeseríti életüket a furmányos és ostoba Vicces Farkas. Más sem jár a fejében, csak a malacvacsora!

Müpa Home – Jazz Showcase 2021

Online, január 24., 14-20h

A 14. Jazz Showcase tehetségbörzéje a pandémia árnyékából igyekszik kitörni, de alkalmazkodik is hozzá, így január 24-én összesen hat fiatal együttes bemutatkozó előadását kísérhetjük figyelemmel a Fesztivál Színházból a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján – ez alkalommal a megszokott élő koncertek helyett felvételről.

Budapesti Operettszínház: Abigél

Online, január 24., 15h

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.

Söralátét Matiné I Live Stream - S8 Online

Online, január 24., 16.30h

Vasárnap délután 16:30-tól az S8-ban próbál a Söralátét zenekar és ebből az alkalomból megpróbálja megtörni a délután csendjét, szóval figyeljétek a zenekar Facebook oldalát. A próba végén, 20:00-tól lesz egy félórásélő koncert is.

Kanapén a világ körül: Izland

Online, január 24., 17h

Kanapén a világ körül c. sorozat második állomása Izland, ahová most vasárnap, január 24-én, 16:30-kor indul Oppelt Csaba, irodalmár, idegenvezető, egyetemi oktató, persze Covid-módra: otthon, családi körben, a kanapédon ülve.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar szülinapi koncertje

Online, január 24., 17h

Ünnepeljétek a zenekarral a 9 éves születésnapját! Új és régi dalok, öröm, móka, szülinap!

A jövő zenéje - Kortárs kamarazene

Online, január 24., 17h

A Fesztiválzenekar művészei vasárnap délutáni kamarakoncertjük programját ritkán hallható kortárs művekből állították össze, amit most élőben is követhettek.

 

Ismerős? Trokán Péter színművész

Online, január 24., 18h

Beszélgetős sorozat a közéletből és a művészvilágból ismert személyiségekkel, ezúttal Trokán Péterrel. A Jászai Mari –díjas érdemes művész évtizedek óta a szakma és a közönség által egyaránt nagyra tartott művész, az őrmezeiek körében különösen, hisz itt él, de Gazdagréten is tiszteletbeli lakónak számít a Szomszédok óta. Házigazda: Fehér Mariann.

Kolibri MobilMesék

Online, január 24., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

A Trio Y online koncertje a FUGA-ból

Online, január 24., 18h

A Trio Y online koncertjét a Fuga Youtube-csatornáján nézhetitek meg.

Halper Hendrix Experiment

Online, január 24., 18h

Olyan régi a Halper Hendrix, hogy már rég nem experiment: megtalálta a saját hangját, amit olyan sokan szeretünk. Jazz és Rock!


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 24., 19h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Budapesti Operettszínház: János vitéz

Online, január 24., 19h

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak - 2019 novemberében negyven év után ismét színpadra került a Budapesti Operettszínházban. Bozsik Yvette látványos rendezése most online látható!

1 színész + egy színész EXTRA és EztRád 2020! koncert | újranéző

Online, január 24., 19h

Újra elérhető lesz a Nézőművészeti Kft. és a B32 nagysikerű 1 színész + egy színész című videósorozatának extra adása Kapával és Pepével, kiegészülve a társulat EztRád 2020! című rendhagyó esztrádműsorával – nem csak Nézőművészeknek.

Dumaszínház: Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Online, január 24., 19h

 Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni. Mi történt azóta a történetekkel? Mit keres a palotás az iskolai Pán Péter musicalben? Milyen messziről látszik az Üveghegy? Melyik a világ legfélelmetesebb filmje, és miért nem felejti el soha az, aki nem látta? Ebből az előadásból minden kiderül, történjen bármi.

EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. koncertje

Online, január 24., 19h

Rendhagyó „EztRádműsor” a Nézőművészeti Kft. előadásainak dalaiból – nem csak Nézőművészeknek. A piszkosaktól A kézmosás fontosságán át, egészen az ősszel bemutatásra került Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című előadásig. Meglepetéssel is készült a társulat! A koncerten egy új dal is hallható lesz, amely a közreműködők örömzenéléséből született erre a rendkívüli alkalomra.

Sokféleképpen írható körül a koncert programja. Megszólaltatására a Concerto Budapest Vashegyi Györggyel és az ő nemzetközi hírű Purcell Kórusával  fedezheti fel újra a hazai közönség.

ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 24., 20h

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik! Frenk a Budapest Bár, a Hiperkarma és még több másik együttes tagja, de szólólemezei is óriási élményt jelentenek.

Alerant Jazz Est: Tompos Kátya és a Swing à la Django - Francia-orosz est

Online, január 24., 20h

A világon egyedülálló hangszeres felállással bíró Swing à la Django zenekar és Tompos Kátya, többszörös díjnyertes színművész- és énekesnő közös produkciója, amelyben francia sanzonok valamint orosz mű- és népdalok olvadnak össze francia manouche swinggel. 

Örkény István Színház: Azt meséld el, Pista! (felvételről)

Online, január 24., 20h

"Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené - olykor felállna - az életét, azután megint eltűnne?" Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Séta a planetáris állatkertben

Online, január 24., 20h

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőiket a rejtélyes Világűrben. 3. rész: Felfedező séta Naprendszerünk legváltozatosabb égitestjei és idegen bolygórendszerek bolygójószágai között.