Levezető szerda

Tánczene és utazás. A legjobb dolgok levezetni az ünnepi feszültséget. Elsőként a gyerekek zenélhetnek, a felnőttek koraeste meg táncolhatnak, az első tétel kipiálva. Aztán utazhatunk a fotelből, kétféle távolságra is. A serényebbek már most felkelhetnek a kanapéról, készülődve a napzáró zeneélvezethez, a lustábbak mozizhatnak. De a végén talpra magyar, jön az esti táncmulatság!

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, március 16., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Bach Mindenkinek Fesztivál

Budapest, március 16., 10:00 

Johann Sebastian Bach valóban egyetemes etalon. Születésnapján részt venni a Bach Mindenkinek Fesztivál öntevékeny és önszerveződő világrendezvényen megtiszteltetés, és azzal is kecsegtet, hogy némelyek számára talán épp valamelyik előadás lesz az a pillanat, amikor nem tudnak kitérni a klasszikus vagy inkább időtlen érvényességű és esztétikájú zene elől – pár perc után talán már nem is akarnak.

Minden szerdán az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!

2022 első felében Franciaország az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Március pedig minden évben a frankofónia hónapja. Milyen prioritásokat fogalmaz meg Párizs az Uniónak a Covid utáni időkre? Milyen céljai vannak az Európai Unió második legnagyobb országának a gazdaság élénkítésére és egy új világ kialakítására? Milyen kulturális programokkal ünneplik a frankofónia havát?

A sorozat előadói, a hivatásos utazók (idegenvezetők, túravezetők) vagy a szinte mindig úton lévők (utazóbloggerek, útikönyvek szerzői) havonta egy alkalommal rengeteg fotóval, videóval színesített előadásukban osztják meg élményeiket, tapasztalataikat, praktikáikat a közönséggel.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Skywalker (CZ) “Late Eternity” European Tour 2021, Ghost Iris (DK)

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, március 16., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Tizenkét alkotás Olaszország legújabb filmterméséből és klasszikusaiból. A filmeket eredeti nyelven, felirattal láthatják a nézők. Ismét „Itáliai utazásra” hívják a nézőket az Urániába. Immár negyedik alkalommal hirdetik meg az olasz tájakhoz, városokhoz kötődő vetítéssorozatot, amelyben új és klasszikus filmek segítségével, a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésével újból végig kalandozhatnak az Appennini-félszigeten, és felfedezhetik az olasz filmművészet rendkívüli értékeit.

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik. Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

Pótkulcs, március 16., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.