Már megvehető a Westworld zseniális soundtrackje

A Trónok harca zeneszerzője ismét nagyot alkotott.

Ramin Djawadi Hans Zimmer mellett kezdte a mesterséget, majd önálló munkái közül először a Vasember filmzenéjénél jegyezhettük meg a nevét - a zúzós akciózene azóta is az egyik legjobb a (minden tekintetben) egyre jellegtelenebbé váló Marvel-filmek muzsikái közül. Néhány mozifilm (az egyik Guillermo del Toro imádnivalóan béna Tűzgyűrűje volt) után az HBO rá bízta a Trónok harcát - talán nincs olyan ember, aki ne ismerné minden idők egyik legjobb főcímzenéjét.

Már többször írtunk a csatorna idei nagy durranásáról, a Westworldről. A sorozatról elég annyi, hogy rejtélyes, fura, nyomasztó, egyszerre taszító és vonzó, tokkal-vonóval zseniális. Djawadi is rendesen odatette magát: a főcímzene ugyan nyomokban Trónok harcát tartalmaz, de egyből beránt és tökéletesen visszaadja a sorozat ellentmondásos hangulatát.

Ezt és további négyet lehet megvásárolni az iTunes-on. A többi a kocsmában játszott, klasszikus nóták westernes elpilinckázása, ami egyrészt iszonyú hangulatos és nagyon menő, másrészt erre a Paint it black-feldolgozására lehet a legvagányabban lövöldözni az egész kamuvadnyugaton.