Megizzasztották Amber Heardöt Johnny Depp ügyvédei a tárgyaláson

A keresztkérdéseknél járó per legújabb tárgyalási napján ismét előkerült a kutya(?)kaka esete, de felmerült az is, hogy ki volt valójában az igazi áldozat a két színész botrányos házassága során.

Ahogy arról hétfői cikkünkben már beszámoltunk, egy hét szünet után ezen a héten a keresztkérdésekhez érkezett a méltatlan maratoni rágalmazási per, amelynek keretében Depp 50 millió dollár fájdalomdíj megfizetésére szeretné kötelezni exfeleségét (aki közvetetten azt állította róla, hogy kapcsolatuk során folyamatosan bántalmazta),

Heard pedig 100 millióra perelte vissza a sztárt.

Az előző, londoni tárgyalásfolyam után Depp arról panaszkodott, hogy volt felesége rágalmai miatt tönkrement a karrierje – most viszont Heard volt az, aki előadhatta, hogy miután 2016-ban családon belüli erőszak miatt távoltartási végzést kért ellene, a színész és „kifinomult PR-gépezete” elérte, hogy persona non grata legyen Hollywoodban. A színésznő arról számolt be, hogy közelgő filmjében, a 2023-ban érkező Aquaman-folytatásban például drasztikusan lecsökkentették a szerepét: miután az első résznek még ő volt a női főszereplője, most alig 10 perc játékidő jutott neki (ezek szerint mégis volt némi hatása a rajongók petíciójának).

Forrás: Sarah Silbiger / Consolidated News Pictures / Getty Images


Heard arról is panaszkodott, hogy Depp lejáratókampánya miatt miközben az első Aquamanért még egymillió dolláros gázsit kapott, a második részért pedig a dupláját (lecsökkentett szerepe ellenére is), addig ma már egyáltalán nem keresik ajánlatokkal,

és sokkal kevesebb fizetést tud kiharcolni magának – saját bevallása szerint legutóbb egy kis független produkciót forgatott Guatemalában, mindössze 65 ezer dollárért.

A munka mellett szóba került a tárgyaláson a szórakozás is: újra elővették azt az esetet, amikor Amber Heard állítólag emberi fekáliát helyezett el Johnny Depp ágyában (értsd: belesz*rt). Korábbi tanúvallomások szerint mindez egy nagyon durva tréfa része volt, de a mostani keresztkérdések során a színésznő továbbra is ragaszkodott hozzá, hogy Boo nevű kiskutyája volt a tettes, akinek azóta voltak emésztési problémái, hogy egyszer kölyökként felfalta Depp marihuánáját.

„Amúgy sem voltam olyan állapotban, hogy tréfálkozni lett volna kedvem.

Épp akkor, a 30. születésnapomon támadott rám az erőszakos férjem, akibe mindezek ellenére szerelmes voltam, de tudtam, hogy el kell hagynom. Ez nem volt épp egy vidám időszak a számomra, és amúgy sem tartom az ilyesmit viccesnek. Pont. Ez gusztustalan” – jelentette ki Heard, aki a sztori elterjedése óta számos erről szóló mém és videó főszereplője.


De komolyra fordítva a szót: Depp ügyvédei alaposan megizzasztották a színésznőt, amikor a keresztkérdések során olyan képeket mutattak neki, amelyek közvetlenül azután készültek, hogy volt férje állítólag bántalmazta, a fotókon mégsem látszik rajta semmiféle külsérelmi nyom (Heard azzal védekezett, hogy sminkkel tüntette el a véraláfutásokat és horzsolásokat), ezenkívül azzal kapcsolatban is számon kérték, hogy miért nem áll rendelkezésre semmilyen orvosi adat arról az esetről, amikor állítása szerint a sztár egy üvegpalackkal erőszakolta meg (a színésznő azt mondta, nem ment kórházba az incidens után, mert nem akart beszélni a dologról).

„Valójában Mr. Depp az ön áldozata, nem igaz?”

– szegezte neki a kérdést a sztárt védő Camille Vasquez a színésznőnek, aki egy egyszerű ’nem’-mel felelt (Depp saját tanúvallomása során egyébként korábban azt vallotta, Heard volt az, aki bántalmazta őt, miközben ő maga inkább elhagyta a helyszínt, amikor fizikai síkra terelődtek az összeütközéseik).

Előkerült ezenkívül az a téma is, hogy korábbi állításával szemben, miszerint a válás után a színésztől kapott 7 millió dollárt felajánlja két alapítványnak, Heard miért nem tartotta be az ígéretét (az indoklás szerint a színésznő szinonimaként használta az ’odaígérni’ és az ’adományozni’ szavakat, később pedig a pereskedés miatt nem tudta folyósítani a szóban forgó összeget), de sokkal izgalmasabb volt az, hogy

kiderült, miért kerüli a tárgyalás során folyamatosan és következetesen a szemkontaktust Depp Hearddel.

A sztár ügyvédei lejátszották a felek utolsó beszélgetését rögzítő hangfelvételt, amelyen a színész szájából elhangzott, hogy „soha többé nem fogod látni a szemeimet”. Heard mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy tudomása szerint Depp nem bír ránézni.


A Depp kontra Heard ügyben született korábbi írásainkat ennek a cikkünknek a végén soroltuk fel.


(via Uproxx, Entertainment Weekly, Variety)