Megkönnyezte saját filmje bemutatóját Kenneth Branagh

A színész-rendező saját gyerekkori élményei ihlették a Belfastot, és már most Oscar-esélyesként emlegetik.

Javában zajlik a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet idén nagyobb részt helyszíni közönség részvételével tartanak meg. A hivatalos válogatásba bekerült filmek közt Kenneth Branagh önéletrajzi ihletésű alkotása, a Belfast is. A világpremieren, a vetítés után a nézők vastapssal fogadták a rendezőt, aki ezen láthatóan nagyon meghatódott.

A közönségtalálkozón a rendező elmesélte, hogy a koronavírus miatti lezárások első hullámában, március 23-án kezdte el írni a történetet.

„Ha tetszik, ha nem, a karantén megmutatja, hogy melyek azok a dolgok, amelyek igazán fontosak voltak

- fogalmazott, majd el is sírta magát (a videóban a 2. perctől). A nézők erre tapssal reagáltak, és a film főszereplője, Jamie Dornan is igyekezett megvigasztalni őt.

A Belfast főszereplője egy koravén kiskamasz, Buddy (Jude Hill), aki a családjával együtt próbál boldogulni az 1960-as évek Észak-Írországának vallási és politikai felfordulásának közepén. A szülőket Jamie Dornan és Caitriona Balfe alakítják.

Branagh azt is elárulta, hogy a filmet múlt héten Christopher Nolannek is megmutatta, aki közölte vele, hogy úgy érzi, mintha a színész-rendező már 1972 óta írta volna ezt a történetet.

Miután a Telluride Film Fesztiválon is nagy sikerrel szerepelt a Belfast, már most Oscar-esélyesként emlegetik. A magyar nézők november 11-től nézhetik meg a hazai mozikban.

Via: Variety