Mit hoz az augusztus?

A langyos nyári moziszezon után ígéretes augusztust kapunk, mindennel, ami kell, szuperhősökkel, gyerekfilmekkel, nagy klasszikusokkal, cápákkal, Spielberggel és a kötelező horrorral.

A hónap erősen indul, hiszen A kis kedvencek titkos élete a nyár egyik legvártabb filmje, nem csak kisgyerekeseknek: az otthon unatkozó, majd hamarosan jókora slamasztikába kerülő lusta kutyák kalandja, akik a föld alatt szerveződő, egy zakkant laboratóriumi nyúl által vezetett titkos felkelés közepébe csöppennek, a felnőttek számára is garantáltan szórakoztató lesz. Már az előzetesből is látszott, hogy van a filmnek egy fanyar, különös humora, jó a képi megjelenítés és izgalmas a sztori. Jócskán izgalmasnak ígérkezik a hónap szuperhősfilmje, a Suicide Squad - Öngyilkos osztag is, ahol ugyebár az a csavar, hogy különleges képességű hőseink külön-külön mind elvetemült gazemberek, egy kormányügynökség azonban a jó ügy szolgálatába állítja őket.

A rendező  David Ayer előző filmje, a szintén nagyon várt tankos-háborús Harag nem sikerült hibátlanra, itt azonban jó az alapanyag és jó a színészgárda, köztük Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne, Joel Kinnaman és némileg kakukktojásként Will Smith. Nagy baj nem lehet belőle. És nem lehet baj a második, elég sűrűre sikerült héten érkező Rossz anyákkal sem, hiszen Mila Kunis, Kristen Bell és Jada Pinkett-Smith eresztik ki benne úgy a gőzt, ahogy azt rendes anyukáknak sosem szabadna – a rákövetkező héten érkező drága Ben Hur remake farvizén érkező olcsó koppintás Ben Hur nevében esetében semmiféle garanciát nem vállalunk, és ez igaz a virtuális valósággal elszórakozó kommandós-túlélős Játszmara is, ahol egy csapat azt hiszi, hogy egy új játék kipróbálásán vesz részt, pedig bilibe lóg a kezük és jól levadásszák őket.

Még ehhez a héthez tartozik a Micsoda spanyol éjszaka!, ahol egy szilveszteri showműsor augusztusi felvételeinek nehézségeit élvezhetjük, illetve Szex, mámor, rock'n'roll, amiben egy szétcsúszott brüsszeli éjszaka tanúi lehetünk – egyikben sincsenek nagy nevek -, és a kicsivel ígéretesebb A zátony, amiben a csinos Blake Lively egy cseles cápa elől egy zátonyra menekül, és rá kell jönnie, miként érheti el a közeli partot. Ezután érkezik az Elliott, a sárkány, ami a Peti sárkánya című, 1977-es film remake-je Bryce Dallas Howarddal és Robert Redforddal, illetve egy nagyon élethű sárkánnyal. A Haverok fegyverben – főszereplő Jonah Hill és Miles Teller – megtörtént esetet dolgoz fel: két pofátlan fiatal srácot milliárdos illegális fegyverkereskedelem miatt ültettek le, de addig jól kibulizták magukat és hajmeresztő kalandokon mentek át. Az ír Sing Street a hónap feel good filmje, amelyben egy srác azért alapít zenekart, hogy végre felszedhessen egy lányt, és tényleg jó zenék szólnak benne!

 

Az utolsó hétre maradt a Steven Spielberg rendezte A barátságos óriás, amiről ugyan már tudni lehet, hogy Amerikában megbukott, de attól meg lehet szerethető a rendes óriások által kitagadott nagy mamlasz és az árva kislány története. Az 1994-es Ponyvaregény - Pulp Fictiont aligha kell bárkinek is bemutatni, és most újra megnézhetjük, együtt mondhatjuk a nagy dumákat a főhősökkel, és még mindig felfedezhetünk benne igazi ínyencségeket. A hónap legvégére egy vérbeli horror maradt, a Vaksötét, egy nagyon ütős alapötlettel. három fiatal besurranó tolvaj egy vak pszichopata gyilkos házába jut be, ahonnan nyilván nem mind jutnak ki élve. Dermesztő, de tényleg!!!

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu