Múzeumszerda

Nézi ám cicuska, vajh különleges-e ez a szerda? Sajnos nem annyira, mondja cicus szeme, és van igaza. A különlegességet ezen a héten múzeumi események adják, hogy a nap többi része aztán beleolvadjon a szerdák sokaságába. Sokaság elől-hátul, de a közepén ott csücsül a programok cukormáza, az egyediség. Azért a hátul lévő zenék is elég jók.

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, február 9., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Janza Kata művésznő mesél Erzsébet királyné karakterének megformálásáról, miközben a kiállítás egyik tárlatvezetője levelezések, naplóbejegyzések segítségével helyezi el történeti kontextusban. Milyen instrukciókkal kezdődtek a színdarab próbái? Milyen érzelmek rohanták meg, amikor a kislány Sisit, vagy amikor Ausztria császárnéját és Magyarország királynéját és egy gyermekeit elveszítő édesanyát kellett megformálnia? Mi igaz a városi legendákból? Vajon milyen volt az igazi Erzsébet? Mindezekre a kérdésekre adják meg Önöknek a választ!

Különös tájakon • Kelet-Timor

A Kis-Szunda-szigetekhez tartozó Kelet-Timor Délkelet-Ázsia legfiatalabb állama. A turistáktól háborítatlan országban csodás hegyvidékekkel, hegyi forrásokkal, trópusi, homokos strandokkal, sokszínű kulturális hatásokkal és vendégszerető helyiekkel találkozhat az arra utazó.

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi, kicsúszott lába alól a talaj és teljesen elveszítette az irányítást élete felett. Napjait egyedül tölti a fényűző házban amíg férje munkában van, unalmas óráit próbálja olyan tevékenységgel eltölteni, melyek a férfi kedvére tesznek. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

BC LIVE - Megvolt az idei mélypontja a kriptoknak?

Online, február 9., 19:00

Megvolt az idei mélypontja a kriptoknak? - Újra BlockChange LIVE! Itt a helyed, ha érdekel a Kripto Világ, vagy ha többet szeretnél tudni arról, hogy a blockchain átírhatja-e a teljes zeneipart! Vegyél részt egy izgalmas előadáson, ahol megismerhetitek a kripto adó kalkulátort, mely mindössze 1,3 milliárd dollár!

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Bonchidai táncok

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, február 9., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Stummer Márton triójának repertoárjában elsősorban a brazil, venezuelai és argentin gitárzene különleges darabjai foglalnak helyet.Az autentikus hangzást fokozza Pataki Anna énekhangja, aki ritkán hallható természetességgel interpretálja e stílust portugál és spanyol nyelven.

Gáspár Károly Zongora Szóló Est

Gáspár Károly jazz-zongoraművész, zeneszerző önálló estje.

Az alkalomhoz komponált dalok és szabadabb improvizációk mellett élő interaktív vetítés kíséri a különleges zenét; magaslégköri dallamok, váratlan fordulatok és reakciók, időt és teret hajlító poliritmikus ütemek kerülnek bevetésre, hogy a hallgatóság elemelkedhessen a Föld gravitációs mezejétől.

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, február 9., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.