Nagyon megható a Telekom karácsonyi reklámja, csak senki nem érti

A hosszú verzióból szerencsére kiderül, hogy miért hagyja fent Matyi a telefonját a buszon.

Pár hete fut a tévében a Telekom karácsonyi reklámja, amelyben Gitta, a buszsofőr felveszi Matyi buszon felejtett telefonját. De ki az a Matyi, és mi köze Gitta lányához?

Akik csak a tévés verziót látják, azok előtt ez nagyobb rejtély maradhat, mint az, hogy ki ölte meg Laura Palmert a Twin Peaksben. Szerencsére a reklám másfél perces verziója felkerült a YouTube-ra, amelyből kiderül, hogy Matyi szándékosan hagyja a buszon a telefonját, hogy legyen valami ürügye arra, hogy beszéljen a magányos Gittával.

A reklámot az első nagyjátékfilmjével, a Külön falkával tavaly nagy sikereket elérő Kis Hajni rendezte. Érdekesség, hogy a buszsofőrt alakító Egyed Brigittát annak idején ő fedezte fel a film számára, mégpedig éppen egy buszon. A Szép alak című rövidfilmjéhez keresett főszereplőt, ezért szólította meg az egyik utast, akiről kiderült, hogy nem „civil”, hanem színész, de filmes tapasztalata nincs. A mobiltelefonnak ráadásul a diák Oscar-díjra jelölt Szép alakban is nagy szerepe van: az Egyed által alakított takarítónő véletlenül megszerzi egy gimnazista lány számát, és ismeretlenül flörtölni kezd vele SMS-ben.

A Telekom közleménye szerint a  karácsonyi üzenettel egyszerre szeretnék elgondolkodásra és cselekvésre késztetni az embereket.

"Meggyőződésünk, hogy mindenkinek a környezetében vannak olyanok, akik számára önmagában az odafigyelés gesztusa, a valódi figyelem is képes megváltoztatni a hétköznapokat. Voltak már derűsebb időszakok a világban, de rajtunk is múlik, hogy a kinti zajból mennyit engedünk be az egymás közötti kapcsolatainkba."

A Telekom tavaly is előállt egy emlékezetes karácsonyi reklámmal, akkor Koltai Róbert alakított egy unokáját meglátogató nagypapát.